Tarih: 24.07.2022 22:38

“Teröriste gereken ceza verilmelidir”

Facebook Twitter Linked-in

Haber: İlhan Baba

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından katledilen Türklerin de isimlerinin yer aldığı kurbanlar için Nürnberg’in Kartäusertor semtinde anma töreni düzenlendi.

Törene, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König katıldı. NSU terörü örgütünün özellikle yabancı kökenli insanları seçerek senelerce katliam yaptığına değinen Baerbock “NSU, İnsan Hakları anıtının da yer aldığı Nürnberg’de üç Türk’ü katletti. Biz terör örgütünü dışarda ararken teröristlerin içimizde olduğunu gecikmeli de olsa öğrendik. NSU terör örgütü anıtının önünden geçen öğrenciler dâhil tüm insanlar, bu anıtı gördüğünde NSU terör örgütünün yaptıklarını unutmayacaktır. Bizim NSU terör örgütüne karşı birlik, beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekir. Terör nerden gelirse gelsin gereken teröriste gereken ceza verilmelidir.” vurgusu yaptı. 

“Vatandaşlarımız, faşist saldırıların hedefi hâline geldi”
Başkonsolos Serdar Deniz de törende yaptığı konuşmada, Bakanın Nürnberg programı kapsamında NSU Kurbanları Anıtı’nı ziyaret etmesinin, kendisi ve Belediye Başkanı König’le beraber kurbanların anısına saygı duruşunda bulunmasının, aşırı sağcı ırkçı ve yabancı düşmanı çevrelere karşı güçlü bir mesaj teşkil ettiğini söyledi.

Deniz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi NSU’nun 2000-2007 arasında işlediği seri cinayetlerin üçü Nürnberg’de olmuştur. 1960’lı yılların başından itibaren Almanya hükümetinin daveti üzerine gelen Alman hükümetine ve ekonomisine katkı sunan, 1980’li yılların ortalarından başlayarak ırkçı ve faşist saldırıların hedefi hâline gelen vatandaşlarımızın çektiği acılar, 2000’li yıllarda da maalesef devam etmiştir. Böylece Avrupa’nın refah düzeyi en yüksek medeni ülkeleri arasında gösterilen ve insan hakları savunucu ülkesi olarak bilinen Almanya’da vatandaşlarımıza yönelik nefret dalgasının son örneği teşkil etmiştir. Her zaman söylediğimiz gibi yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcı ve şiddet yanlısı örgütle sadece polisiye önlemlerle mücadele etmek, bataklığı kurutmaksızın sinekleri ortadan kaldırmak gibidir.”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —