Tarih: 17.10.2024 13:23

2025/26 Eğitim Yılı İçin Okula Başlama Sağlık Taramaları Başlıyor"

Facebook Twitter Linked-in

Bremen Sağlık Müdürlüğü, 2025/26 eğitim yılı için birinci sınıf öğrencileri adına yapılacak zorunlu okula başlama sağlık taramaları davetiyelerini velilere gönderiyor. Bu taramalar, Bremen Sağlık Dairesi'ne bağlı Okul Sağlık Hizmeti tarafından yürütülüyor ve çocukların gelişim durumuna ilişkin bilgiler sağlayarak, bireysel eğitim tavsiyeleri sunuyor. Aynı zamanda, bu bilgiler okullar ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, okul ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla kullanılıyor.

Sağlık, Kadın ve Tüketiciyi Koruma Senatörü Claudia Bernhard, bu taramaların çocukların sağlık durumu hakkında önemli veriler sağladığını belirterek, "Bu sonuçlar, Bremen'deki çocukların sağlık durumu ve yaşam koşulları hakkında da bilgi veriyor. Kamu Sağlık Hizmeti için önemli bir araç olan bu taramalar, gerekli önlemlerin alınmasına ve sağlık çalışanlarının okul planlamalarına katkı sağlıyor" dedi.

Çocuk ve Eğitim Senatörü Sascha Karolin Aulepp ise, "Her çocuk için diğer çocuklarla birlikte okula başlamak çok önemli. Bu nedenle sağlık taramaları, çocuğun okula hazır olup olmadığını değerlendirmede büyük bir rol oynuyor. Çocuğun gelişimi için daha fazla zamana ihtiyaç olup olmadığı bu süreçte kararlaştırılabiliyor" şeklinde konuştu.

2024/25 eğitim yılı için, Sağlık Dairesi Okul Sağlık Hizmeti tarafından yaklaşık 6.000 çocuk sağlık taramasından geçirildi. 2020/21 eğitim yılıyla kıyaslandığında bu sayı 1.000 daha fazla.

Sağlık taraması kapsamında çocuklara göz ve işitme testi, boy ve kilo ölçümü, beden koordinasyonu değerlendirmesi gibi testler yapılıyor. Eğer testlerde herhangi bir anormallik tespit edilirse, Okul Sağlık Hizmeti velilere danışmanlık sağlayarak, gerekirse çocukları uzman doktorlara yönlendiriyor. Bremen genelinde kolay ulaşılabilir olması amacıyla, Sağlık Müdürlüğü’nün Horner Caddesi'ndeki merkezinin yanı sıra 12 dış noktada daha taramalar gerçekleştiriliyor. Burada çocuklar, çocuk doktorları ve sağlık uzmanları tarafından muayene ediliyor.

Toplanan bazı veriler anonimleştirilerek kamuya açık hale getiriliyor. Bremen İstatistik Dairesi'nin (www.statistik-bremen.de) sunduğu Bremen Semt Atlası verileri, çocukların sağlık trendlerine dair önemli bilgiler sağlıyor.

Göçmen kökenli Bremenlilere gönderilen zorunlu sağlık taraması mektuplarının daha anlaşılır hale getirilmesi amacıyla, Eylül ayı sonunda çeşitli göçmen organizasyonları, Bremen Entegrasyon Konseyi, Sağlık Müdürlüğü ve sağlık otoriteleri bir araya gelerek önerilerde bulundular. Bu öneriler incelenmekte olup, güncellenen davetiyenin 2025 sonbaharında gönderilmesi planlanıyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —