Tarih: 12.06.2024 14:13

Agil Alesger:'Azerbaycan Barışa Kararlı'

Facebook Twitter Linked-in

 

Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Çağ Medya Grup Başkanı Agil Alesger, Hamburg’da Türk Medyası ile bir araya geldi. Grand Back-Lava'da gerçekleştirilen toplantıda, Alesger TİMBİR’in çalışmaları ve Azerbaycan medyası hakkında bilgiler verdi.

Karabağ Sorunu ve FETÖ Yapılanması Üzerine Açıklamalar

Basın mensuplarının Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ve FETÖ’nün Azerbaycan yapılanması ile ilgili sorularını yanıtlayan Alesger, "Karabağ sorununu uluslararası arenada çözmek istiyorduk, ancak karşı taraf barışa yanaşmadığı için demir yumrukla topraklarımızı işgalden kurtardık. FETÖ konusunda ise, Türkiye'li grubu ülkeden kaçtı veya Türkiye’ye verildi ama Azerbaycan’da hala yerli sempatizanlarıyla gücünü sürdürmektedir," dedi.

TİMBİR’in Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Alesger, TİMBİR’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesi ile oluşturulan bir kuruluş olduğunu ve Türkiye’nin 81 ilinde ve 20’den fazla ülkede temsilcileri bulunduğunu belirtti.

Gazetecilik Üzerine Tartışmalar

İnternet gazetecisi olmayanların nasıl TİMBİR’e üye ve temsilci edildikleri ve yılın internet gazeteciliği ödülü aldıkları  ile ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınan Alesger, "TİMBİR yönetimi bu konuda titiz çalışmalar yapıyor," ifadesini kullandı.

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —