Tarih: 20.08.2024 23:02

Ahmet Ümit: 'Her Şey Şahane, Tedaviye Gerek Yok, Ölebiliriz!'

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl altıncısı düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, ünlü yazar Ahmet Ümit’i ağırladı. Türk edebiyatının güçlü kalemi, "Sis ve Gece", "Kayıp Tanrılar Ülkesi", "Bab-ı Esrar" gibi eserleriyle tanınan Ahmet Ümit, Altınkum Fuar Alanı’nda düzenlenen etkinlikte sevenleriyle bir araya geldi.

Söyleşide, edebiyat ve hayat üzerine düşüncelerini paylaşan Ümit, “Bizi birleştiren şey güzellik, bizi birleştiren şey iyilik, doğruluk, sanat, dayanışma. Tüm bunlar ruhumuzu güzelleştiriyor ve insan gibi davranmamızı sağlıyor” dedi. Yeni kitabı hakkında da bilgi veren Ümit, Başkomser Nevzat'ın yeni hikayesini tamamladığını ve yakında okuyucularıyla buluşturacağını müjdeledi.

Polisiyeyle tarih arasındaki benzerliklere de değinen Ümit, “Polisiyede, cinayet mahallindeki bulgulara dayanarak katili bulmaya çalışırsınız. Tarihte de gerçeği bulmak için çok yönlü okuma yapmak gerekiyor. Ancak o şekilde gerçeği bulabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Ümit, güncel konulara da değinerek, "Her şey şahane, tedaviye gerek yok, ölebiliriz!" ifadesiyle mevcut duruma eleştirel bir bakış açısı getirdi. Halkını ve ülkesini çok sevdiğini belirten Ümit, "Teşhisi doğru koymazsak hastalığı düzeltemeyiz" diyerek, toplumun karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Ahmet Ümit’in büyük ilgi gören söyleşisinin ardından, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş tarafından kendisine bir plaket takdim edildi. 25 Ağustos tarihine kadar sürecek olan Edremit Kitap Fuarı, edebiyat dünyasının önemli isimlerini kitapseverlerle buluşturmaya devam edecek.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —