Tarih: 28.05.2024 14:01

Akademisyen Haydar Tanrıverdi'den Amasya Türküsü

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda uzun yıllardır öğretim görevlisi olarak çalışan ve müzik camiasında sayısız sanatçıyla çalışan Haydar Tanrıverdi, ilk solo çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu. "Nasip Olur Amasya'ya Varırsan" isimli eser, Duygu Müzik etiketiyle yayımlandı. Aşık Veli'nin sözlerine ve geleneksel müziğe sahip olan bu eser, deyiş formunda ve Tanrıverdi'nin yorumuyla adeta bir müzik dersi niteliğinde.

1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'nde müzik eğitimine başlayan Haydar Tanrıverdi, lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve sanatta yeterlilik derecelerini de tamamladı. 1988 yılından bu yana aynı kurumda öğretim görevlisi olarak çalışan Tanrıverdi, kırk yıla yakın süredir birçok öğrenci yetiştirdi.



Müzik dünyasında 1986 yılından bu yana Nuray Hafiftaş, Fatih Kısaparmak, Gülay, Kerem Alışık, Güler Işık, Taşkın Doğanışık, Erhan Uslu, Erol Parlak, Adnan Koç gibi birçok sanatçıya sahnede ve albüm çalışmalarında müzik yönetmeni ve enstrümanist olarak katkıda bulunan Tanrıverdi, solo kariyerine adım atma sebebini şöyle açıkladı: "Müzik hayatımızda hep vardı, yıllardır enstrüman icracısı olarak yaptığım çalışmalara sesimle de yeni bir renk, yeni bir deneyim katmak istedim."

Klip çalışması, Tanrıverdi'nin memleketi Erzincan'da doğa ve belgesel çekimlerinin uzman yönetmeni Muhammed Kösen tarafından gerçekleştirilirken, Tanrıverdi performansıyla esere hayat verdi. Yıllardır birçok ünlü isimin albüm çalışmalarında müzik yönetmenliği ve orkestra şefliklerini üstlenen Haydar Tanrıverdi, bu kez kendi eseriyle müzik dünyasında yerini aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —