Tarih: 19.10.2024 10:13

Almanya’da Bakım Sigortası Reformu İçin Federal Konsey’den Çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Federal Konseyi (Bundesrat), Mecklenburg-Vorpommern, Berlin, Bremen, Saarland ve Hamburg eyaletlerinin girişimiyle 18 Ekim 2024'te bakım sigortasının reform edilmesine yönelik bir karar aldı. Kararda, sosyal bakım sigortasının sürdürülebilirliği için federal hükümetten acil ve kapsamlı bir reform talep edildi.

Bakım Sigortasında Artan Baskılar 

Kararda, demografik değişim ve geçmişte çıkarılan bazı yasalar ile artan maliyetlerin, sosyal bakım sigortası üzerindeki baskıyı giderek artırdığı belirtildi. Özellikle yaşlanan nüfusun, bakım ihtiyacının artmasına neden olduğu ve sigortanın giderlerinin yükseldiği vurgulandı. Buna karşın, "baby boomer" olarak adlandırılan neslin emekliliğe ayrılması nedeniyle sigorta gelirlerinde düşüş yaşanacağı ifade edildi. Bu durum, hem evde hem de kurumsal bakım hizmetlerinin kapasitesini zorlamaya başladı.

Sürdürülebilir Bir Reform Talebi 

Federal Konsey, bakım sigortasının finansal sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalıların kaliteli bakım hizmetlerine erişimini güvence altına almak amacıyla dengeli ve sürdürülebilir bir reform yapılmasını istiyor. Bu kapsamda, hükümetin mevcut yasama dönemi içinde, eyaletlerin de katılımıyla kapsamlı bir yasa tasarısı hazırlaması bekleniyor.

Gelirleri Artırma, Giderleri Azaltma 

Konsey ayrıca, bakım sigortasının gelirlerini artırmak ve giderlerini azaltmak için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Amaç, prim ödeyenlerin, bakım ihtiyacı olan kişilerin ve onların yakınlarının mali yüklerini adil ve dengeli bir seviyeye getirmek. Kararda, bakım ihtiyacı olan kişilerin bu süreçte makul olmayan bir mali yükle karşılaşmamaları gerektiği de ifade edildi.

Sürecin Devamı 

Federal Konseyin aldığı bu karar, şimdi federal hükümete iletilecek. Hükümet, eyaletlerin talepleri doğrultusunda ne zaman harekete geçeceğine karar verecek. Ancak bu konuda belirlenmiş bir süre sınırı bulunmuyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —