Tarih: 19.10.2024 10:02

Almanya’da Bürokrasi Azaltılıyor: Ekonomiye 944 Milyon Euro Destek

Facebook Twitter Linked-in

Almanya’da bürokrasiyi azaltmayı hedefleyen yeni yasa, Bremen Finans Senatörü Björn Fecker’in desteğiyle Bundesrat'ta kabul edildi. Tasarının amacı, bürokratik işlemleri sadeleştirerek ekonomiye her yıl 944 milyon euro katkı sağlamak. Bu kapsamda, Alman vatandaşları için otel kayıt zorunluluğu kaldırılacak, iş kazalarının bildirilmesi kolaylaştırılacak ve ticari belgelerin saklama süresi kısaltılacak.

Finans Senatörü Fecker, yeni düzenlemenin sadece şirketlere değil, vatandaşlara ve kamu yönetimine de fayda sağlayacağını vurguladı. Fecker, “Bu yasa, özellikle küçük işletmelerin muhasebe yükünü hafifletecek ve vatandaşların işlerini kolaylaştıracak” dedi.

Vergi Suçlarıyla Mücadelede Yeni Adımlar 

Fecker, yasa ile birlikte vergi suçlarıyla mücadelede dikkat edilmesi gereken noktaları da gündeme getirdi. Yeni düzenlemelerin ağır vergi kaçakçılığında zaman aşımını ve ticari belgelerin saklama süresini farklılaştıracağını belirtti. “Bu durum, özellikle karmaşık vergi suçlarının soruşturulmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle finansal kurumlar için belgelerin saklama süresinin bir yıl sonra yürürlüğe girmesi önemli bir adım” diye ekledi.

Ayrıca, Fecker, vergi suçlarıyla daha etkin mücadele için federal düzeyde güçlü bir kurum kurulmasını talep etti. “Yıl bitmeden varlık kaçırma ve finansal suçlarla mücadele için etkili bir federal kurum kurulmasını ve böylece eyaletlerin de gücünün artırılmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —