Tarih: 29.08.2024 15:49

Aslı Özarslan’ın Yeni Filmi 'ELLBOGEN 'Almanya’da Vizyona Giriyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Aslı Özarslan’ın merakla beklenen yeni filmi "ELLBOGEN", 5 Eylül’de Almanya’da vizyona giriyor. Almanya’nın dört büyük şehri Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Freiburg’da gerçekleştirilecek prömiyerlerde, yönetmen Aslı Özarslan, oyuncu kadrosu ve film ekibi yer alacak. Fatma Aydemir’in aynı isimli romanından uyarlanan film, yazarın da katılımıyla 4 Eylül’de Berlin’de özel bir gösterimle seyirciyle buluşacak. Ayrıca, 11 Eylül’de Berlin Passage Kino’da yapılacak bir diğer özel etkinlikte de Aydemir hazır bulunacak.

JIP Filmverleih, filmin vizyona girmesi öncesinde, "ELLBOGEN" filminin FSK (Freiwillige Selbstkontrolle der Filmwirtschaft) tarafından 16 yaş ve üzeri olarak sınıflandırılması hakkında bir açıklama yayınladı. Film, Berlinale’de Generation 14plus kategorisinde dünya prömiyerini yapmış ve birçok gençlik film festivalinde seyirci ödülleri kazanmıştı. FSK kararı hakkında daha fazla bilgi almak ya da röportaj talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

"ELLBOGEN", Hazal adında genç bir Berlinli kadının toplumda kendine yer bulma mücadelesini anlatıyor. 18. doğum gününde yaşadığı talihsiz bir karşılaşma, onu İstanbul’a kaçmaya zorlar ve burada geleceği için mücadele etmek zorunda kalır. Film, cesur bir genç kadının portresini çizerken, aynı zamanda onun ve toplumun geleceğiyle ilgili sorular soruyor.

Filmin prömiyer turnesi, 3 Eylül’de Frankfurt’taki Cinema’da saat 20.30’da başlayacak. Gösterime yönetmen Aslı Özarslan, başrol oyuncuları Melia Kara ve Jamilah Bagdach, yapımcı Jamila Wenska (Achtung Panda!) ve yardımcı yapımcılar Jutta Feit ve Julia Peters (JIP Film & Verleih) katılacak. Film gösteriminden sonra seyirciyle bir tartışma yapılacak ve JaHa adlı rap ikilisi, filmin müziklerini canlı olarak seslendirecek.

Turne kapsamında film, 4 Eylül’de Berlin’de, 5 Eylül’de Hamburg ve Freiburg’da, 6 Eylül’de Münih, Bremen ve Stuttgart’ta ve Almanya’nın diğer birçok şehrinde gösterilecek. Etkinlikler, yönetmen, oyuncular ve film ekibi ile izleyicilerin bir araya geleceği özel buluşmaları da içerecek. Film gösterim tarihleri ve yerleri hakkında daha fazla bilgi için JIP Film & Verleih web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

www.gazetehamburg.com

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —