Tarih: 23.04.2024 14:35

Avusturya'da Hitler'in Doğum Evinde Beyaz Güller Bırakan Dört Alman Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Avusturya'nın Braunau am Inn şehrinde, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in doğduğu evin önünde beyaz güller bırakarak poz veren dört Alman vatandaşı yakalandı. The Guardian gazetesinin aktardığı bilgilere göre, şüphelilerden biri Nazi selamı verdiği sırada fotoğraf çektiriyordu.

Avusturya polisi, dört Alman'ın Hitler'in 20 Nisan 1889'da doğduğu evde beyaz güller bıraktığını, birinin de Nazi selamı verdiğini doğruladı. Bu olay, evin bulunduğu yerin tarihi önemine ve Hitler'in Nazi rejiminin sembolü olmasına rağmen tartışmalara neden oldu.

Adolf Hitler, 30 Nisan 1945'te Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı'nı kaybedeceğinin anlaşılmasının ardından yeraltı sığınağında Eva Braun ile intihar etmişti. Savaşın sonrasında, evin ne yapılacağı konusu uzun süre tartışma konusu oldu. Avusturyalı yetkililer, evin faşistler ve neo-Naziler için bir ritüel ve anma alanı olmaması için evi bir polis merkezine dönüştürmeye karar verdi.

Olayın yaşandığı gün, Oberösterreich (Yukarı Avusturya) eyaletinde yaşları 20 ila 30 arasında değişen dört Alman vatandaşı, evin önüne beyaz güller bırakıp fotoğraf çektirdi. Ancak fotoğraf çekiminde biri, Nazi selamı vererek dikkat çekti. Polis, şüphelileri sorguladıktan sonra Nazi temalı mesajlar ve fotoğrafların cep telefonlarında bulunduğunu tespit etti.

Polis yetkilileri, dört şüphelinin ülkede Nazi sembollerini yasaklayan kanunları ihlal ettiği şüphesiyle savcılığa bildirildiğini açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —