Tarih: 25.04.2024 14:55

Basketbol Dünya Şampiyonları Hamburg'da Olimpiyatlar İçin Isınıyor

Facebook Twitter Linked-in

13 Temmuz 2024 Cumartesi günü (19.30), Almanya Basketbol Milli Takımı, Başantrenör Gordon Herbert yönetiminde, Barclays Arena'da Hollanda ile karşılaşacak. Dennis Schröder, Franz ve Moritz Wagner ile Daniel Theis gibi NBA yıldızlarından oluşan Almanya kadrosu, pek çok ilginç oyuncuya sahip güçlü Hollanda takımıyla mücadele edecek. Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde Almanya için gerçek bir sınav niteliği taşıyan bu maç, Alman basketbolseverler için de favori yıldızlarına yakından tanık olma fırsatı sunacak.

Alman Milli Takımı, Paris'te düzenlenecek Olimpiyatlar öncesi en güçlü kadrosuyla Hamburg'da sahaya çıkacak. NBA ve EuroLeague oyuncuları, Almanya Milli Takımı'na üç yıl boyunca tam destek vermeyi taahhüt etti. EuroBasket 2022'de bronz, World Cup 2023'te altın madalya kazanan Almanya, Paris 2024 için büyük hedeflere sahip.

Almanya ve Hollanda arasındaki tarihi müsabakalar 47 resmi maçtan oluşuyor. Hollanda, şu ana kadar 25 galibiyetle önde (3.446:3.452). İki takımın son karşılaşması, Almanya'nın 68-66'lık üstünlüğüyle 12 Ağustos 2022'de Hollanda'da gerçekleşti.

Hamburg Spor Senatörü Andy Grote, "Basketbol Dünya Şampiyonlarımızla Hamburg'da buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu maç, Olimpiyat hazırlıkları için harika bir başlangıç olacak" dedi. Gordon Herbert, Hamburg'un büyük bir basketbol tutkunu olan harika bir şehir olduğunu belirtti. DBB Başkan Yardımcısı Armin Andres ise, Hollanda'nın Almanya'ya karşı motivasyonunun yüksek olacağını vurgulayarak, Barclays Arena'da harika bir atmosferde bir müsabaka olacağını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —