Tarih: 27.05.2023 00:49

Bavyera 2023 Uyum Ödülleri sahiplerini buldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Tevfik ŞENDÖL / MÜNİH

 

Bu yıl 12. düzenlenen Bavyera 2023 yılı Uyum Ödülleri Töreni, Bavyera Eyalet Parlamentosu’nda gerçekleştirildi. 

Törende ödüller, Bavyera Parlamento Başkanı İlse Eigner, Uyumdan Sorumlu İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ve Hükümetin Uyumdan Sorumlu Milletvekili Gudrun Fischer tarafından 2023 yılı için özel jürinin belirlediği proje sahiplerine üç kategoride ödül verildi. 

İki yüz davetlinin katıldığı törende konuşan Uyumdan Sorumlu İçişleri Bakanı Herrmann, yarışmaya katılan her uyum projesinin, ülkeye yeni katılanların toplumla kaynaşmasına olumlu etki yaptığını söyledi. Herrman, “Bu yılki ödüller, birlikte icra edilen spor ve müzik gibi boş zaman çalışmalarının değerlendirilmesini ve lisan gibi engellerin aşılmasını mümkün kılıyor.” diye konuştu. 

Ödüller 

4 bin euro ödülün birincisi Kemptenli Müslüman kadınların 2021 yılında hayata geçirdiği Mia San FIT(Uygunuz) adlı proje oldu. Proje, göçmen kökenli çocukların, gençler ve yetişkinlerle birlikte sergilediği sportif aktiviteyle kaynaşma örneği oldu.

3 bin euroluk ikincilik ödülü Nürnbergli çok dilli müzik korosuna verildi. 

2 bin euroluk üçüncülük ödülü de Dachau’da faaliyet gösteren her grup göçmen kökenliye yönelik proje üreterek toplum içinde birlikte yaşamanın gerçekleştirilmesine katkı yapan IMA adlı projeye verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —