Tarih: 25.04.2024 12:04

Bavyera Eyalet Meclisi, Çocuk ve Gençlerin Taciz İçerikli Görüntü Soruşturmacılarına Ek Ücret Vermeme Kararı Aldı

Facebook Twitter Linked-in

Münih (ots) - BDK Bayern, çocuk ve gençlerin taciz içerikli görüntülerine ilişkin soruşturmacıların zorlu çalışma koşullarına dikkat çekerek, bu soruşturmacılara ek ücret verilmesi talebinde bulunmuştu. Nordrhein-Westfalen, Saarland ve Hessen'deki polis birimlerine benzer şekilde, Bavyera Polisi'nde de bu soruşturmacılara bir Erschwerniszulage (zorluk ücreti) verilmesi gerektiğini belirtti.

BÜNDNIS90/Die Grünen Fraksiyonu, bu talebi Bavyera Eyalet Meclisi İç İşleri Komitesi'ne taşıdı. Ancak 24 Nisan 2024 tarihinde komite, mevcut finansal durum gerekçesiyle bu ek ücret talebini reddetti.

BDK Bayern'in stellvertretende Landesvorsitzende (yardımcı eyalet başkanı) Jürgen Schneider, bu karara ilişkin olarak şunları söyledi: "Bavyera'daki polis memurlarının diğer eyaletlere göre bu yüksek stresli suç alanında ek ücret almayacak olması tamamen anlaşılmaz."

Schneider, bu soruşturmacıların zorlu koşullarda çalıştığına ve aldıkları ek ücretin bir teşvik olacağına dikkat çekti. Bavyera Eyalet Meclisi'nin bu kararı, polis teşkilatındaki soruşturmacıların yaşadığı zorluklara dair ciddi endişeleri gündeme getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —