Tarih: 22.09.2024 20:21

Brandenburg Seçimlerinde SPD, AfD'yi Geride Bıraktı

Facebook Twitter Linked-in

Brandenburg eyalet seçimlerinde SPD, Başbakan Dietmar Woidke liderliğinde oyların %31,1'ini alarak birinci oldu. AfD ise %29,8 oranında oyla ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlar, infratest dimap'ın ARD için yaptığı tahminlere dayanıyor. SPD, uzun süren bir mücadele sonucunda seçimlerde öne geçmeyi başardı.

Başbakan Woidke, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Arkamızda büyük bir emek var," diyerek partisinin son haftalarda önemli bir yükseliş gösterdiğini belirtti. "Ülkemizin tarihinde benzeri görülmemiş bir toparlanma yaşadık," diyen Woidke, seçimleri kazanamaması durumunda başbakanlık görevini bırakacağını açıklamıştı. Woidke, 1990'daki Almanya'nın birleşmesinden bu yana SPD'nin Brandenburg'da başbakan çıkardığını vurguladı.

AfD ise 2019 yılında elde ettiği %23,5’lik sonucu daha da ileri taşıdı. Ancak, seçim kampanyası süresince tüm büyük partiler AfD ile koalisyon yapmayı reddetti. AfD’nin lideri Hans-Christoph Berndt, Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından "aşırı sağcı" olarak nitelendirilirken, partisi de "aşırı sağcı şüpheli" olarak izleniyor.

AfD'nin ikinci sırada yer almasını değerlendiren parti lideri Alice Weidel, Brandenburg'daki seçmenlerin taktiksel oy kullanmalarını bu duruma neden olarak gösterdi.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —