Tarih: 08.10.2024 15:17

Bremen Üniversitesi'nde hukuk eğitimi görecek ilk öğrenciler, “Domshof Forumu”nda oryantasyon haftasına başladı.

Facebook Twitter Linked-in

7 Ekim 2024 itibarıyla, Bremen'deki “Domshof Forumu”nda hukuk fakültesinin ilk öğrencileri, yeni eğitim dönemine merhaba dedi. Eski Eyalet Bankası binasında yer alan bu yeni mekân, Bremen Üniversitesi'nin öğrencileri için modern bir eğitim alanı sunuyor. Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte, bir zamanlar Bremen Üniversitesi'nde hukuk okumuş biri olarak, yeni öğrencileri karşılamak için oradaydı.

Başkan Bovenschulte, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada eğitime başlayan ilk öğrenciler sizlersiniz. Arkadaşlarınızla birlikte şehre getireceğiniz öğrenci ruhunu ve yaşamını görmekten mutluluk duyuyorum. Üniversitenin şehir toplumuna açılmasını görmek de çok heyecan verici.”

“Domshof Forumu”, öğrencilere ders çalışabilecekleri ve sosyal etkileşimlerde bulunabilecekleri mükemmel bir ortam sunuyor. Hukuk eğitimi, artık mahkemeler, ticaret odaları, şehir meclisi, belediye binası, kültürel mekanlar ve şehir merkezindeki dükkanlarla yan yana yer alacak. Başkan Bovenschulte, bu projenin şehrin dönüşümünü simgelediğini vurgulayarak, “Sizlerin Bremen merkezini zenginleştirip, dönüştüreceğinizi ve burada yaratılan fırsatlardan gelecek yıllarda hangi yeni dinamiklerin doğacağını görmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Oryantasyon haftasıyla birlikte taşınma süreci son aşamasına gelmiş bulunuyor. Henüz bina tamamen yeni amacına uygun olarak dönüştürülmemiş olsa da, yeni kiracılar için “Domshof Forumu” kullanılabilir durumda. Oryantasyon haftası süresince, öğrenciler için çeşitli bilgi etkinlikleri ve seminerler düzenlenecek uygun alanlar mevcut.

“Domshof Forumu”nun resmi açılışı ise Kasım ortasında gerçekleştirilecek.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —