Tarih: 14.09.2024 15:53

Bremen’de Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Günü: Beş Şantiyede Denetim Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bremen ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde düzenlenen Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Günü çerçevesinde, mali denetim ve yerel makamlar, inşaat sektörüne yönelik denetimlerini gerçekleştirdi. 10 Eylül 2024 tarihinde Bremen’de beş şantiyede yapılan kontrollerde, 21 işletmeden 48 çalışan denetlendi. Kontroller, iş yerlerinde hem yasal düzenlemelere uygunluğun hem de çalışma şartlarının incelenmesine odaklandı.

Denetimlerde, işletmelerin çalışanlarını sosyal güvenlik sistemine uygun şekilde kayıt edip etmedikleri ve asgari çalışma koşullarına uyup uymadıkları kontrol edildi. Çalışma izni ve oturma hakkına ilişkin şüphelerin olduğu üç kişi hakkında yasadışı ikamet nedeniyle soruşturma başlatıldı. Ayrıca, asgari ücret ödemeleri ve sosyal sigorta katkıları gibi konularla ilgili on iki şüpheli durum daha ileri incelemeye alındı.

Bremen Maliye Senatörü Björn Fecker, kayıt dışı istihdamın haksız rekabete neden olduğuna dikkat çekerek, bu denetimlerin sosyal güvenlik sistemini ve adil çalışma koşullarını koruma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —