Tarih: 05.09.2024 12:29

Bremen'de Müslüman Mezarlıkları İçin Yeni Anlaşma

Facebook Twitter Linked-in

Bremen’de Müslüman inancına sahip 50 binden fazla insan yaşıyor ve bu kişiler, 2013 yılından bu yana kendi dini inançlarına uygun olarak Müslüman mezarlıklarında defnedilebiliyor. Çevre, İklim ve Bilim Senatörlüğü ile Müslüman dini cemaatler arasında imzalanan yeni bir konsensüs belgesi, bu mezarlıkların genişletilmesi ve yeni mezarlık alanlarının bulunmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Çevre, İklim ve Bilim Senatörü Devlet Sekreteri Jan Fries, bu anlaşmayla ilgili olarak, "Bremen, insanların inançlarına saygı duyan bir şehir. Müslüman mezarlıkları, dini gereksinimlerin karşılanmasını sağlamak için çok önemlidir. Sınırlı alanların olduğu bir şehirde bu alanları bulmak zor olabilir, ancak Müslüman topluluklarla kurduğumuz yapıcı süreç sayesinde bir uzlaşmaya vardık" dedi.

İslam dini, ölen kişinin daha önce mezarlık olarak kullanılmamış topraklara defnedilmesini ve mezarların ebedi olarak korunmasını şart koşuyor. İmzalanan yeni anlaşma, Müslüman mezarlıkları için sınırlı sayıda ve titizlikle seçilmiş alanların kullanımını mümkün kılacak.

Schura Bremen’in Başkanı Murat Çelik, "Her yıl yüzlerce Müslüman, Bremen’de defnediliyor. Bugün imzalanan anlaşma, bu ihtiyaçları karşılamak için mevcut mezarlık alanlarının genişletilmesi ve yeni alanların oluşturulması için sağlam bir temel oluşturuyor" şeklinde konuştu.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —