Tarih: 05.09.2024 12:23

Bremen'deki Eğlencelerde Bıçak Taşımak Yasaklandı

Facebook Twitter Linked-in

Bremen’deki halk eğlencelerinde bıçak taşımayı yasaklayan bir düzenleme, 4 Eylül 2024 tarihinde Ekonomi Deputasyonu tarafından kabul edildi. Kararla birlikte şehirde düzenlenen tüm etkinliklerde, bıçakların boyut ve tür ayrımı yapılmaksızın taşınması yasaklandı. Bu yeni uygulama, Senato ve Bremen Parlamentosu’nun onayından sonra yürürlüğe girecek.

Ekonomi, Limanlar ve Dönüşüm Senatörü Kristina Vogt, yasa değişikliğini destekleyerek, "Mannheim ve Solingen’deki bıçak saldırıları, bu tür olayların önlenmesi için hızlı ve kararlı adımlar atmamız gerektiğini gösterdi. Özellikle aileler ve çocukların yoğun olarak katıldığı eğlencelerde ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizdir," dedi.

2023 yılına ait Polis Suç İstatistikleri (PKS), Almanya genelinde bıçakla işlenen suçların arttığını ortaya koydu. Ülke genelinde 2022'ye kıyasla 800 artışla toplamda 8.951 bıçaklı saldırı kaydedildi. Bremen’de ise 2023 yılında 315 bıçak saldırısı gerçekleşti ve bu, bir önceki yıla göre yüzde 13’lük bir artışa işaret ediyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —