Tarih: 18.09.2024 21:12

Bremen’deki Selefi Vaiz Sınır Dışı Ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

Bremen Üst İdare Mahkemesi (OVG), Breitenweg'deki İslam Kültür Merkezi'nde (IKZ) görev yapan Selefi vaizin sınır dışı edilmesi kararını onayladı. Tunus doğumlu vaiz, daha önce bu karara karşı 2021 yılında mahkemeye başvurmuş ve 2022 yılında ilk davada lehine karar çıkmıştı. Ancak Bremen İçişleri Senatörlüğü'nün itirazıyla dava yeniden görüldü ve sınır dışı kararı kesinleşti.

İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer, mahkemenin kararını beklediği bir sonuç olarak nitelendirdi. Mäurer, “Bu tür kişiler toplumsal huzuru zehirliyor, batı hukuk ve değer sistemimizi reddediyor ve halkı birbirine karşı kışkırtıyor. Bu tür nefret söylemleri toplumun güvenliğini tehlikeye atıyor” dedi.

Söz konusu vaiz, 1975 yılında Tunus'ta doğmuş ve 2001 yılında Almanya'ya gelmişti. 2004 yılından itibaren Bremen'deki İslam Kültür Merkezi’nin yönetiminde yer almıştı. Merkez, yıllardır Anayasayı Koruma Dairesi’nin takibi altında. Merkezin, radikal Selefi düşünceler yaydığı ve radikalleşme için uygun bir ortam sağladığı iddia ediliyor.

Mahkeme, vaizin 20 yıllık giriş ve oturum yasağını uzun bulurken, bu sürenin İçişleri Senatörlüğü tarafından yeniden belirlenmesi gerektiğini belirtti.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —