Tarih: 25.04.2024 14:42

Dr. Hans-Jochen Waitz, 80. Yaşını Senato Kahvaltısıyla Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg'un tanınmış hukukçusu, sanat koleksiyoncusu ve maddi destekçisi Dr. Hans-Jochen Waitz, 6 Şubat'ta 80. yaşını kutladı. Bu özel gün vesilesiyle Kültür ve Medya Senatörü Dr. Carsten Brosda, Senato'nun konuk evinde bir kahvaltı düzenledi.

Waitz, uzun yıllardır Hamburg'un sanat ve kültür sahnesine önemli katkılarda bulunuyor. 1989'da Admiralitätstraße'deki Kontorhäuser'ın yıkımına karşı çıkarak Fleetinsel'in sanat ve kültürün merkezi olmasını sağladı. Hafenstraße, Bernstorffstraße ve Kulturhaus‘ 73 gibi kültürel mekanların geleceği konusundaki tartışmalarda da aktif rol aldı.

Dr. Carsten Brosda, "Jockel Waitz, Hamburg'un sanat ve kültür sahnesinin en önemli destekçilerinden biridir. Onun emekleri, sanatçılar için alanların korunmasına büyük katkıda bulundu. Waitz, şehrin canlı ve dinamik bir kültürel yapısının olması gerektiğini erken fark etti. Biz de onun bu özverili çalışmaları için minnettarız." dedi.

1944 yılında Hamburg'da doğan Waitz, sanata olan ilgisi çocukluğundan itibaren devam etti. Jurastudium sırasında sanat koleksiyonunu oluşturmaya başladı. 1989'da Fleetinsel'in korunması için çabaladı ve bu sayede birçok kültürel mekanın korunmasına katkıda bulundu. Waitz, Deichtorhallen ve Kampnagel gibi önemli kuruluşlarda da aktif rol alıyor. Ayrıca, F. und W. Stiftung für zeitgenössische Kunst adında bir vakıf kurdu ve Fleetstreet Residency gibi projelerle sanatçıları desteklemeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —