Tarih: 31.07.2024 21:07

'Ellbogen' Filminin Vizyon Tarihi ve Prömiyerleri Açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Fatma Aydemir’in aynı adlı romanından uyarlanan ve Aslı Özarslan'ın yönetmenliğini yaptığı "Ellbogen" adlı film, 5 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak. Vizyon öncesinde film, Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Freiburg’da düzenlenecek özel prömiyerlerle izleyicilerin karşısına çıkacak. Yönetmen Aslı Özarslan, başrol oyuncuları ve film ekibinin katılacağı etkinliklerde izleyiciler, filmin yaratıcılarıyla bir araya gelme fırsatı bulacak.

Berlinale’de Büyük Beğeni Topladı

"Ellbogen" filmi, bu yılki Berlinale’deki dünya prömiyerinde eleştirmenlerden tam not aldı. Film, Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Dortmund + Köln, Lichter Filmfest, Achtung Berlin! ve Linz’deki Crossing Europe gibi prestijli festivallerde gösterildi ve ödüller kazandı.

Fatma Aydemir’in Romanı Yeniden Yayınlanıyor

Filmin vizyona girmesiyle birlikte, Fatma Aydemir’in "Ellbogen" adlı romanı da 19 Ağustos 2024 tarihinde Hanser Verlag tarafından yeni bir baskı ile okurlara sunulacak.

"Ellbogen" Filminin Konusu

"Ellbogen", toplumda kendine yer bulamayan genç bir kadın olan Hazal'ın etkileyici hikayesini anlatıyor. 18. doğum gününde yaşadığı talihsiz bir olay, Hazal’ı İstanbul’a kaçmak zorunda bırakır. Burada yeni bir hayata başlarken, kendi geleceği için mücadele etmesi gerekecektir. Film, Hazal’ın hayat mücadelesi üzerinden toplumsal aidiyet ve kimlik arayışını sorguluyor.

Prömiyer Takvimi ve Özel Etkinlikler

Frankfurt Prömiyeri:

Berlin Prömiyeri:

Hamburg Prömiyerleri:

Münih ve Diğer Şehirlerde Özel Gösterimler:

Film Ekibi ve Yapım Detayları

Yönetmen: Aslı Özarslan
Roman: Fatma Aydemir
Senaryo: Claudia Schaefer, Aslı Özarslan
Görüntü Yönetmeni: Andaç Karabeyoğlu-Thomas
Kurgu: Ana Branea, David J. Achilles
Müzik: Délphine Mantoulet
Yapımcılar: Jamila Wenske (Achtung Panda!), Delphine Schmit & Guillaume Dreyfus (Tripode Film, Fransa), Anna Maria Aslanlogu (İstos Film, Türkiye), Julia Peters & Jutta Feit (jip film & verleih, Almanya)

Filmin oyuncu kadrosunda Melia Kara, Jamilah Bagdach, Asya Utku, Nurgül Ayduran, Doğa Gürer, Mina Özlem Sağdıç, Jale Arıkan ve Ali Emre Şahin gibi isimler yer alıyor.

"Ellbogen", özellikle genç neslin toplumsal aidiyet arayışına ve kimlik mücadelesine dikkat çekerken, izleyicilere de derinlemesine düşündürecek bir hikaye sunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —