Tarih: 21.06.2024 13:52

Emisyonsuz Deniz Taşımacılığı İçin Ülkeler Arası İş Birliği

Facebook Twitter Linked-in

 

19-20 Haziran 2024 tarihlerinde Hamburg'un tarihi Speicherstadt bölgesinde düzenlenen etkinliğe, 17 ülkeden bilim, teknoloji ve liman işletmeciliği uzmanı 260'dan fazla temsilci katıldı. Forum, sürdürülebilir deniz taşımacılığı konularında yenilikçi fikirlerin paylaşılmasını ve sinerjilerin kullanılmasını hedefliyor.

Forum, 2019 yılında Graz Teknik Üniversitesi'ne bağlı Büyük Motor Yetkinlik Merkezi (LEC) tarafından başlatıldı ve her yıl dönüşümlü olarak Graz (Avusturya) ve Hamburg (Almanya) şehirlerinde düzenleniyor. Hamburg Liman İdaresi (HPA) ve bağlı kuruluşu Flotte Hamburg, LEC ile birlikte forumun organizasyonunu üstleniyor.

Hamburg Ekonomi ve İnovasyon Senatörü Dr. Melanie Leonhard, video mesajında Hamburg ve Graz arasındaki iş birliğinin önemine değindi: "Almanya-Avusturya iş birliği, deniz taşımacılığının karbonsuzlaştırılması için özel bir rol oynuyor. Forum kapsamında geliştirilen yeni teknolojiler, sürdürülebilir tahrik sistemlerine katkı sağlayacak."

Hamburg Liman İdaresi CEO'su Jens Meier ise forumun olumlu gelişimini memnuniyetle karşıladı: "Son yıllarda mükemmel bir ülkeler arası iş birliği oluşturduk ve birlikte gerçek bir yenilikçi güç olarak hareket edebiliyoruz."

Flotte Hamburg CEO'su Karsten Schönewald ise LEC ile olan iş birliğinin bir inovasyon ağına dönüştüğünü belirterek, "Sürdürülebilir Denizcilik Teknolojileri Forumu'nun ortak düzenlenmesi, deniz taşımacılığının karbonsuzlaştırılması için yaşanan iş birliğinin göstergesidir," dedi.

Forumda, denizcilikte sürdürülebilirlik, yeşil ve akıllı limanlar, yeşil yakıtlar, yakıt işleme, karbon yakalama ve enerji depolama konularına odaklanan uzman konuşmaları ve panel tartışmaları yer aldı.

 

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —