Tarih: 16.06.2024 12:49

Fabian Hürzeler FC St. Pauli'den Ayrıldı

Facebook Twitter Linked-in

FC St. Pauli'nin başarılı teknik direktörü Fabian Hürzeler, İngiltere Premier League takımlarından Brighton & Hove Albion FC'ye transfer oldu. Kulüpler, transferin finansal detayları hakkında sessiz kalma kararı aldı. FC St. Pauli'nin yeni teknik direktörü konusunda henüz bir karar verilmedi.

Aralık 2022'de Spor Direktörü Andreas Bornemann tarafından 29 yaşında baş antrenör olarak atanan Hürzeler, geçen sezon FC St. Pauli'yi 2. Bundesliga'da şampiyon yaparak 1. Bundesliga'ya yükseltti. Hürzeler'in St. Pauli'den ayrılması, kulüp için önemli bir kayıp olarak görülse de, Premier League'de çalışma fırsatı onun için büyük bir adım oldu.

Spor Direktörü Andreas Bornemann, "Fabian, hem yardımcı antrenör hem de baş antrenör olarak FC St. Pauli'de mükemmel bir iş çıkardı. Onun, diğer kulüpler için de ilgi çekici hale geleceğinin farkındaydık. Onunla devam etmek isterdik ama Premier League'de çalışma şansını anlıyoruz ve saygı duyuyoruz. Fabian'a gelecekte başarılar diliyoruz." dedi.

Fabian Hürzeler ise, "FC St. Pauli'deki dört yılım sona eriyor. Kulübe, taraftarlara ve tüm yöneticilere teşekkür ederim. Bu özel kulübü bir parça olsun ileriye taşıyabildiğim için mutluyum. Premier League'de çalışma fırsatı benim için bir hayalin gerçekleşmesi, ancak St. Pauli ve paylaştığımız unutulmaz anları, özellikle 1. Bundesliga'ya yükselişimizi, her zaman kalbimde taşıyacağım." şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Oke Göttlich de, "Uluslararası kulüplerin oyuncularımıza ve antrenörlerimize olan ilgisi, Andreas Bornemann tarafından başlatılan iyi çalışmanın bir göstergesidir. Fabian'ın ayrılığı kulüp için bir kayıp ama aynı zamanda transfer gelirleriyle kendimizi geliştirme yolumuzun bir teyididir. Fabian'a sportif başarılar dolu yıllar için teşekkür ediyor ve iş birliğimizin devamını umuyoruz. FC St. Pauli olarak, Bundesliga'nın zorluklarına netlik ve tam konsantrasyonla yaklaşmak için yeni çözümler bulma şansını görüyoruz." dedi.

Fabian Hürzeler'in Brighton & Hove Albion FC'ye transferi, hem onun için büyük bir fırsat hem de FC St. Pauli için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Kulüp, yeni teknik direktör arayışına hızla devam edecek.
 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —