Tarih: 01.10.2024 11:58

Hamburg Film Festivali’nde En İyi Yapım Ödülleri Sahiplerini Buldu

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Film Festivali kapsamında düzenlenen ve toplamda 75 bin Euro değerindeki Hamburger  Yapım Ödülleri, dün akşam Hamburg Kültür ve Medya Devlet Sekreteri Jana Schiedek tarafından sahiplerine takdim edildi. Almanya’nın önde gelen film yapımcıları ve prodüksiyon şirketlerini ödüllendiren bu prestijli ödül, her yıl film ve televizyon sektöründeki yenilikçi ve yaratıcı projeleri desteklemek amacıyla veriliyor.

Ödüller, "Uluslararası Sinema Ortak Yapımları", "Alman Sinema Yapımları" ve "Alman Televizyon Yapımları" olmak üzere üç ana kategoride sahiplerini buldu. Ayrıca, seriyal formatlar için özel bir ödül de verildi.

Bu yılın kazananları arasında, "Vena" filmiyle Dietmar Güntsche, Martin Rohé ve Svenja Vanhoefer "Alman Sinema Yapımları" kategorisinde ödüle layık görülürken, "Uluslararası Sinema Ortak Yapımları" kategorisinde Dorothe Beinemeier, "HAPPY HOLIDAYS" yapımıyla ödül kazandı. "Alman Televizyon Yapımları" ödülü ise "Deadlines" filmiyle Turbokultur GmbH’ye verildi. Seriyal formatlar için verilen özel ödül ise Warner Bros.’un "Von uns wird es keiner sein" yapımına gitti.

Hamburg Kültür ve Medya Devlet Sekreteri Jana Schiedek, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ödüllerin Hamburg’un film sektöründeki önemini ve bağımsız yapımcıları desteklemedeki kararlılığını vurguladı.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —