Tarih: 08.10.2024 14:25

Hamburg Merkez İstasyonu'nda Bir Yıllık Silah Yasağı Başarısı

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Merkez İstasyonu'nda bir yıl önce başlatılan silah yasağı uygulaması, güvenlik güçleri tarafından olumlu sonuçlar verdi. Hamburg polisi ve Federal Polis’in düzenlediği 22 özel operasyon kapsamında 450 bıçak, balta ve şok tabancası gibi 187 tehlikeli madde ele geçirildi. Bu önlemler, suç işlenmeden önce potansiyel tehlike arz eden kişilere karşı etkili kontrollerin yapılmasına olanak tanıdı ve birçok suçun önlenmesini sağladı.

2024’ün ilk yarısında istasyonda işlenen şiddet suçlarının sayısı, 2023'e kıyasla yüzde 60 oranında düştü. Özellikle polislerin düzenli devriye gezmeleri ve “Quattro-Ekipleri” ile yapılan sıkı denetimlerle suç oranlarında gözle görülür bir azalma yaşandı. Hamburg Merkez İstasyonu, günde yaklaşık 550.000 kişiyle Almanya'nın en yoğun istasyonu olmaya devam ederken, suç mağduru olma riski önemli ölçüde azaldı.

Güvenliği artırmak için atılan adımlar arasında silah yasağı, alkol tüketim yasağı ve istasyon çevresine yerleştirilen video gözetim sistemleri bulunuyor. "Güvenli İstasyon İttifakı" tüm bu önlemlerle güvenlik seviyesini yükseltmeyi ve korumayı sürdürüyor.

 

www.gazetehamburg.com

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —