Tarih: 26.09.2024 14:55

Hamburg, Mülteciler İçin Yeni Ödeme Kart Uygulamasına Hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Almanya'daki 14 eyalet, mülteciler için kullanılacak yeni bir Ödeme Kart  uygulaması başlatmak amacıyla ortak bir ihale süreci yürüttü ve dün bu sürecin kazananı belirlendi. Hamburg, bu yeni sistemin uygulamasında önemli bir adım atarak mevcut SocialCard deneyimlerinden yararlanacak.

Hamburg’da Şubat 2024'ten bu yana kullanılan SocialCard, şu ana kadar 2.600'den fazla kartı iltica başvurusu sahiplerine dağıttı. Aynı hizmet sağlayıcı, ulusal ihaleyi de kazanarak Hamburg’da sürecin hızlı bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyacak.

İhale sonucunda, eyaletler secupay AG ile yapılan bir çerçeve sözleşme kapsamında kartları temin edebilecekler. Bezkart, farklı fonksiyonlara sahip olacak ve her eyalet kendi ihtiyaçlarına göre bu fonksiyonları özelleştirebilecek. Kartın özellikleri arasında nakit çekim ve havale seçenekleri yer alıyor.

Hamburg'daki yeni Ödeme Kart'ın  hangi işlevlere sahip olacağı ise İçişleri ve Sosyal Hizmetler Daireleri tarafından belirlenecek. 31 Aralık 2024’e kadar mevcut SocialCard düzenlemeleri geçerli olmaya devam edecek.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —