Tarih: 09.07.2024 15:06

Hamburg ve Schleswig-Holstein'den Güçlü İşbirliği: Ortak Kabinett Toplantısı Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg ve Schleswig-Holstein eyalet hükümetleri, her yıl düzenledikleri ortak kabinett toplantısını bu yıl Hamburg'da gerçekleştirdi. Toplantıda, iki eyalet arasındaki işbirliğinin genişletilmesi ve ortak projelerin ele alınması amaçlandı.

Hamburg Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hamburg ve Schleswig-Holstein olarak son yıllarda işbirliğimizi önemli ölçüde artırdık. Bugün, hava kurtarma operasyonlarından ulaşım projelerine kadar birçok konuda ortak çözümler ürettik" dedi.

Schleswig-Holstein Başbakanı Daniel Günther ise, "İki eyalet arasındaki güçlü işbirliği, kuzey Almanya için hayati öneme sahip. Ortak kabinett toplantımızda, geleceğe yönelik projelerimizi şekillendirirken, halkımıza daha iyi hizmet sunma yolunda adımlar attık" şeklinde konuştu.

Toplantıda öne çıkan konulardan biri de hava kurtarma operasyonlarında daha yakın işbirliği yapılması oldu. İki eyalet, sınır ötesi acil durum müdahalelerinde daha etkin bir koordinasyon sağlamayı hedefliyor.

Ulaşım alanında da ortak projelerin geliştirilmesi ve Almanya Bileti'nin etkilerinin değerlendirilmesi konuları masaya yatırıldı. Hamburg ve Schleswig-Holstein, S-Bahn ve regional tren hatlarının genişletilmesi için ortak planlamaları hızla ilerletiyor.

Sağlık ve eğitim alanında da işbirliğini derinleştirmeyi planlayan iki eyalet, önümüzdeki dönemde ortak sağlık hizmetleri ve eğitim projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —