Tarih: 05.10.2024 20:09

Hamburg’da Filistin Yürüyüşüne Beklenenden Az Katılım

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da düzenlenen Pro-Filistin gösterisine, beklenenden daha az katılım oldu. Gösteriyi organize edenler 5.000 kişinin katılımını beklerken, yaklaşık 950 kişi Hamburg şehir merkezinde toplandı. Gösteri, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının yıl dönümünden iki gün önce düzenlendi.

Göstericiler Barışçıl Bir Yürüyüş Gerçekleştirdi

Göstericiler, Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyarak, "Soykırımı Durdurun" sloganları attı. Yürüyüş sırasında, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu vampir olarak gösteren pankartlar dikkat çekti. Polis, yürüyüşe katılanların sayısını 950 olarak belirtti. Yürüyüş esnasında iki küçük İsrail yanlısı protesto da yapıldı, ancak büyük bir olay yaşanmadı. Yalnızca birkaç sözlü tartışma meydana geldi.

Gösteri Yasağı Tartışıldı

Gösteri öncesinde yürüyüşün yasaklanması da gündeme gelmişti. Ancak, Almanya Anayasası’nın 8. maddesiyle güvence altına alınan toplantı ve gösteri özgürlüğü dikkate alınarak yasak uygulanmadı. Yetkililer, göstericilere yasaklı semboller ve İsrail’e yönelik saldırıların yüceltilmesinin yasak olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Bu adımla, Yahudi yaşamına saygı gösterilmesi ve İsrail’in var olma hakkının sorgulanmaması sağlanmak istendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —