Tarih: 22.10.2024 03:27

Hamburg’da Grip Aşı Günleri: Açık Aşı Seansları Düzenleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Havaların soğumasıyla birlikte grip enfeksiyonu riski artıyor. Kendini ve çevresindekileri en iyi şekilde korumak isteyenlerin her yıl mevsimsel grip aşısı yaptırması öneriliyor. Özellikle 60 yaş üstü bireyler, kronik hastalığı olanlar ve hamileler için aşı yapılması tavsiye ediliyor. Hamburg’daki yedi ilçe sağlık merkezi, 5 ve 6 Kasım 2024 tarihlerinde genişletilmiş aşı seansları düzenleyecek. Aşı yaptırmak isteyenler, bu tarihlerde randevulu veya randevusuz olarak sağlık merkezlerine başvurabilecek.

Grip (influenza), özellikle sonbahar ve kış aylarında sıkça görülen akut solunum yolu hastalıklarından biri. Grip enfeksiyonu, sıradan bir soğuk algınlığından çok daha ciddi olabilir ve hatta hayatı tehdit edebilir. Her grip sezonunda farklı influenza virüs varyantları dolaşımda olduğu için aşının her yıl yenilenmesi gerekiyor. Aşı olduktan sonra tam korumanın sağlanması 10-14 gün sürebiliyor. Aşı olan bireyler, sadece kendilerini değil, çevrelerindekileri de koruma altına almış oluyor.

Hamburg’daki ilçe sağlık merkezlerinde düzenlenecek grip aşı günlerinde 5 ve 6 Kasım tarihlerinde saat 9:00 ile 18:00 arasında açık seanslar gerçekleştirilecek. Altona Sağlık Merkezi ise ayrıca 4 ve 7 Kasım’da 8:00-15:00 saatleri arasında, 8 Kasım’da ise 8:00-13:00 saatleri arasında açık olacak. Aşı yapılacak yerlerin adresleri www.hamburg.de/go/967630 adresinden erişilebilir. İlçe sağlık merkezlerinin düzenlediği bu seanslar, aile hekimlerinin ve işyeri hekimlerinin sunduğu aşı hizmetlerine ek olarak sunuluyor. Ayrıca Hamburg Hijyen ve Çevre Enstitüsü (HU) aşı merkezi, bu tarihlerden bağımsız olarak da grip ve diğer aşı hizmetleri sunuyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi, Ekim-Aralık ayları boyunca U- ve S-Bahn yolcu bilgilendirme ekranlarında ve şehirdeki çeşitli bilgilendirme noktalarında grip aşısı hakkında bilgilendirme yapacak. Ayrıca şehrin dört bir yanında, kütüphaneler, halk eğitim merkezleri, sağlık merkezleri, yaşlı bakım evleri, muayenehaneler ve diğer sosyal kuruluşlarda afişler, broşürler ve ilanlarla grip aşısının önemi anlatılacak.

Sürekli Aşı Komisyonu (STIKO), 60 yaş üstü bireyler, kronik hastalığı olanlar, bakım evlerinde kalanlar, hamileler (4. aydan itibaren) ve enfeksiyon riski yüksek olan kişiler için grip aşısı yapılmasını öneriyor. Özellikle tıbbi alanda çalışanlar veya yoğun insan trafiği olan yerlerde çalışanlar bu gruba dahil. Grip aşısı için en uygun zaman sonbahar ayları. STIKO, belirli risk grupları için COVID-19, RSV, pnömokok ve boğmaca gibi diğer solunum yolu hastalıklarına karşı da ek aşılar öneriyor. Daha fazla bilgi için www.hamburg.de/go/grippe adresi ziyaret edilebilir.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —