Tarih: 26.06.2024 14:40

Hamburg'da 'Herkes için BAföG - Azınlık İçin Kâr Değil!' Kampanyası Kapsamında Protesto Eylemleri Düzenleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Almanya genelinde gerçekleştirilen "Herkes için BAföG - Azınlık İçin Kâr Değil!" kampanyasının ulusal eylem günü kapsamında Hamburg'da ve Almanya'nın diğer bölgelerinde protesto eylemleri gerçekleştiriliyor.

Hamburg'da düzenlenecek olan bu protesto ile öğrencilerin sosyal durumlarının iyileştirilmesi ve aşağıda belirtilen ana taleplerin karşılanması için seslerini duyuracaklar:

Üniversiteler arası ve ulusal düzeyde öğrenci toplulukları olarak, mevcut ulusal politik tartışmalara müdahil oluyor ve mevcut reform planlarının ötesine geçen kapsamlı bir BAföG reformunun gerekliliğini vurguluyoruz. Mevcut reform planları sadece ihtiyaç oranlarının %5 artırılmasını içeriyor. Ayrıca, Federal Anayasa Mahkemesi'nde devam eden bir dava mevcut olup, mevcut BAföG'nin anayasal olmayan, yani asgari geçim standardını karşılamadığına karar verilmesi muhtemeldir.

Toplumsal bir paradigma değişikliğini, borç freni nedeniyle mevcut silahlanma ve tasarruf zorunluluğuna karşı, eğitim, sosyal hizmetler ve kültüre yönelik kamu fonlarının büyük ölçüde artırılmasını talep ediyoruz. Daha fazla bilgiye www.bafög-für-alle.de adresinden ulaşılabilir.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —