Tarih: 14.10.2024 15:28

Hamburg'da İnşaat Maliyetlerini Düşürmek İçin Yeni Destek Programı

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da SPD ve Yeşiller, inşaat maliyetlerini düşürmek amacıyla yeni bir destek programı için öneri sundu. 16 Ekim'deki Hamburg Meclisi oturumunda görüşülecek olan öneri, uzun yıllardır üzerinde çalışılan ve maliyetleri normların ve düzenlemelerin sadeleştirilmesiyle azaltmayı amaçlayan "E Bina Tipi" inisiyatifinin bulguları üzerine inşa edilecek.

Yeşiller Partisi'nin Hamburg İmar ve Konut Sözcüsü Olaf Duge, konuya ilişkin açıklamasında, “Alman Endüstri Normu (DIN) gibi harici belirlenmiş yapı normlarının kapsamlı bir şekilde incelenip basitleştirilmesi için artık daha fazla gecikemeyiz. Bu normlar, genellikle gereksiz yere pahalı standartlara yol açtı ve bu standartlar ne çevre ne de güvenlik açısından gerçekten gerekli değildi. Aşırı beton tavan talepleri ve karmaşık bina teknolojileri gibi örneklerle sıkça karşılaşıyoruz. Hedefimiz, güvenlik veya çevre korumasından ödün vermeden inşaat maliyetlerini düşüren pragmatik çözümler üretmektir. E Bina Tipi gibi yenilikçi yaklaşımlar ve gereksiz yapı standartlarının kaldırılması ile herkesin erişebileceği, hem ekonomik hem de sürdürülebilir konutlar yaratıyoruz” dedi.

SPD'nin Hamburg Şehircilik Politikaları Sözcüsü Martina Koeppen ise, “İnşaatın daha düşük maliyetli hale gelmesi gerekiyor. Her yapı unsuruna ve güvenlikle ilgili olmayan her norme konut inşaatında ısrar edilmemeli. Bu nedenle Hamburg, şehircilik otoritesi ve uzmanlarla birlikte ‘Hamburg Standartı’ üzerinde çalışıyor. Hükümet, çevre dostu ve kaynak tasarrufu sağlayan yeni yaklaşımlara sahip pilot projeler için 50,6 milyon euro sağlıyor. Yeni destek programıyla birlikte E Bina Tipi'nin uygulanmasındaki eksikleri tamamlayacağız. Bu öneri, son 18 ayda SPD ve Yeşiller'in sunduğu dördüncü öneri. Bu da senatın ve koalisyonun E Bina Tipi'nin geliştirilmesini birlikte nasıl güçlü bir şekilde ileriye taşıdığını gösteriyor. Wilhelmsburg Belediye Dairesi'nde yer alan pilot bölgede, yeni inşaat yöntemlerinin yakında test edilmesi planlanıyor” açıklamasında bulundu.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —