Tarih: 22.10.2024 12:45

Hamburg’da Kültürel Mirası Korumak İçin Acil Durum Birliği Kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da dün kurulan Kültürel Mirası Koruma Acil Durum Birliği, kültürel varlıkları acil durumlarda ortak bir şekilde koruma ve muhafaza etmeyi hedefliyor. Devlet Arşivi öncülüğünde Hamburg’un önde gelen müzeleri, anma yerleri ve Devlet Kütüphanesi bir araya gelerek, acil durumlarda birbirlerine destek olma taahhüdü içeren bir anlaşmaya imza attı. Acil durum birliği; su baskını, fırtına veya yangın gibi durumlarla tek başına başa çıkamayan kurumlara yardım sağlamak, bilgi paylaşımında bulunmak ve ortak acil durum planları geliştirmek amacıyla kuruldu.

Birliğin kurucu üyeleri arasında Hamburg Devlet Arşivi, Hamburg Arkeoloji Müzesi ve Harburg Şehir Müzesi, Deichtorhallen Hamburg, Hamburger Kunsthalle, Rothenbaum Müzesi (MARKK), Hamburg Sanat ve El Sanatları Müzesi, Hamburg Devlet ve Üniversite Kütüphanesi, NS Suçlarının Kurbanlarını Anma ve Öğrenme Vakfı ile Hamburg Tarihi Müzeler Vakfı bulunuyor.

Hamburg Kültür ve Medya Senatörü Dr. Carsten Brosda, “Müzeler, arşivler ve kütüphaneler, şehrimizin kültürel hazinelerini koruyor. Bu hazineleri acil durumlarda da korumak, bu kurumların merkezi bir görevidir. Acil Durum Birliği’nin kurulmasıyla Hamburg, kültürel mirasın en iyi şekilde korunması adına önemli bir adım atmıştır. Birlik üyeleri sadece acil durumlarda değil, acil durum planlarının hazırlanmasında ve ortak tatbikatlarda da birbirlerine destek olacak. Böylece, değerli kültürel mirasımızı korumak ve muhafaza etmek için hızlı bir şekilde harekete geçebilecekler.” dedi.

Hamburg Acil Durum Birliği’nin çeşitli somut hedefleri bulunuyor:

Hamburg Acil Durum Birliği, çalışmalara hemen başlayacak. İlerleyen dönemde başka kamu kurumları da birliğe dahil olabilecek.

Son yıllarda birçok şehirde kültürel mirası korumak için acil durum birlikleri kurulmuş durumda. Bu birliklerin amacı, bölgesel olarak birbirleriyle bağlantı kurmak ve bilgi alışverişinde bulunmaktır. Genel portal: www.notfallverbund.de.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —