Tarih: 30.09.2024 15:16

Hamburg’da Şirketler ve Finans Dünyası Sürdürülebilir Dönüşüm İçin Güçlerini Birleştiriyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da sürdürülebilir finansın önemi giderek artarken, şehirdeki şirketler ve finans sektörü bu dönüşüme katkıda bulunmak için güçlerini birleştiriyor. 30 Eylül 2024'te, Çevre Ortaklığı Hamburg (UPHH) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Finans Çalışma Grubu'nda, Çevre Senatörü Jens Kerstan ve Finans Senatörü Dr. Andreas Dressel, yaklaşık 50 finans ve sürdürülebilirlik uzmanıyla bir araya gelerek sürdürülebilir finansman kriterlerini ve finansal ve reel ekonomi arasındaki entegrasyonu tartıştılar.

Jens Kerstan, Hamburg'un iklim nötr bir şehir olma yolunda önemli bir ekonomik rol üstleneceğini ve bu süreçte finansmanların kritik olduğunu vurguladı. Kerstan, "Sürdürülebilir iş modelleri için kredi koşullarında avantaj sağlanmalı, fosil yakıt odaklı yatırımlar ise daha pahalı olmalı," dedi.

Dr. Andreas Dressel ise, bu büyük dönüşümün yalnızca özel sermaye ve yatırım yapmaya hazır bir finans sektörü ile mümkün olduğunu belirtti ve Hamburg Finans Şehri'ni sürdürülebilir yatırımlar için bir merkez haline getirme hedefinden bahsetti.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —