Tarih: 24.07.2024 12:41

Hannover'de Sarı Kurdele Projesi ile Meyve Toplama Sezonu Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hannover'de, kamusal alandaki yaklaşık 200 meyve ağacı, yeniden sarı kurdelelerle işaretlendi. Bu işaretleme, bu ağaçların meyvelerinin toplanabileceğini belirtiyor. 2020 yılından bu yana Hannover Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehir Yeşillendirme Bölümü, Aşağı Saksonya Beslenme ve Ev Ekonomisi Merkezi'nin (ZEHN) başlattığı "Sarı Kurdele" hasat projesine katılıyor. Bu proje, gıda israfını önlemeyi amaçlıyor.

Çeşitli elma, armut, erik, kiraz ve mürver ağaçları, yeşil alanlar bölümündeki bahçıvanlar tarafından sarı kurdelelerle işaretlendi. Ahlem'deki Willy-Spahn-Park, Marienwerder'deki Hinüberscher Garten ve Kleefeld'deki Hermann-Löns-Park gibi bölgelerde bu ağaçları bulabilirsiniz. 2024 sonbaharında, yeşil alan çalışanları bu yırtılmaz kağıt kurdeleleri geri alacak.

Meyve toplamak isteyenlerden, ağaçların dallarına zarar vermemek için özenli davranmaları isteniyor. Ayrıca, toplanacak meyve miktarının sadece kişisel tüketimle sınırlı olduğu belirtiliyor. İşaretlenmiş meyve ağaçlarının yerleri, https://www.zehn-niedersachsen.de/gelbesband adresinde bulunabilir.

Hannover Çevre ve Şehir Yeşillendirme Bölümü, bu proje dışında da kamusal alanlardaki meyve ağaçları ve çalılardan meyve toplama konusunda halkı bilgilendiriyor. Daha fazla bilgi için www.hannover.de adresine "Obstbäume" arama terimiyle ulaşabilirsiniz.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —