Tarih: 05.07.2024 00:07

Hatay'da Sağlık Krizi: 26 Boş Aile Hekimliği Birimine Sadece 1 Başvuru!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay, sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlarla karşı karşıya. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, yaptığı açıklamada, depremin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen Hatay’da sağlık hizmetlerinin iyileşmesi için yeterli adımların atılmadığını ifade etti. Kandemir, Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekimin başvurduğunu belirtti.

Dr. Ahmet Kandemir, “Depremin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen yaralar hala taze ve sorunlar çözümsüz kalmış durumda. Bölgedeki aile hekimliği çalışanları depremzedeler, evlerini, ASM binalarını ve sevdiklerini kaybettiler. Buna rağmen kazançları düşürüldü. Bu çözümsüz sorunların doğal bir sonucu olarak, Hatay’da aile hekimliği cazibesini yitirdi.” dedi.

AHESEN Başkanı Kandemir, bölgedeki aile hekimliği çalışanlarının negatif performanstan muaf tutulması, nüfus bazlı ödemelerin deprem öncesine göre yapılması, teşviklerin tavandan verilmesi, hasarlı aile sağlığı merkezlerinin onarılması veya yeni yer gösterilmesi, esnek çalışma olanağı sunulması ve cari gider desteği verilmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, bölgeden daha fazla kaçış olacağını ve vatandaşların sağlık hizmeti almasının zorlaşacağını vurguladı.

Dr. Kandemir, yeni Sağlık Bakanı’na umutla seslenerek, şartlar düzelene kadar bölgedeki meslektaşlarının ve vatandaşların sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —