Tarih: 26.09.2024 15:10

Interfresh Eurasia Fuarı İzmir’de Kapılarını Açtı: Türk Tarımı Dünyaya Tanıtılıyor

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR – Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında önemli bir rol oynayan Meyve, Sebze, Gıda ve Tarım Teknolojileri Fuarı Interfresh Eurasia, İzmir Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Antalya'dan sonra 8. kez düzenlenen fuarın açılışına İzmir Valisi Süleyman Elban, Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay gibi önemli isimler katıldı.

Fuar, 55 ülkeden gelen alım heyetleri ve Avrupa’dan 30’un üzerinde zincir market temsilcisini ağırlayarak, Türk tarım ürünlerinin taze, dondurulmuş, kuru ve konserve halleriyle sergilenmesine imkan tanıyor.

Açılışta konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Türkiye’nin tarımsal üretimde bölgesinin en güçlü ülkesi olduğunu vurgulayarak, 2023 yılı tarım ve gıda ihracatının 31 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ağar, özellikle yaş meyve sebze ihracatının Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatının yüzde 10'undan fazlasına tekabül ettiğini ve 3,5 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını kaydetti.

Fuarın ev sahiplerinden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ise fuarın her yıl daha da büyüdüğünü belirterek, Türk tarım ürünlerinin dünya pazarlarında güçlü bir yer edinmesindeki önemine değindi. Uçak, bu yıl fuarın 20 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediğini belirtti.

Fuarın düzenleyicisi Antexpo A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, fuara destek veren kurum ve kişilere teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —