Tarih: 07.09.2024 19:48

Jan van Aken'e Tam Destek: Sol Parti'nin Yeni Lider Adayı

Facebook Twitter Linked-in

St. Pauli’den ve uzun yıllar Altona milletvekili olarak görev yapmış olan van Aken, Martin Schirdewan ve Janine Wissler’ın yeniden aday olmayacaklarını duyurmalarının ardından genel başkanlık için aday oldu. Şu ana kadar van Aken dışında Berlin’den Ines Schwerdtner da adaylığını açıkladı.

Hamburg Sol Partisi Eş Sözcüsü Sabine Ritter, "Jan van Aken, genel başkanlık adaylığı için Hamburg’daki parti teşkilatından tam destek alıyor. Biz Hamburg’da onu yıllardır mecliste ve sokakta tutkulu bir mücadeleci olarak tanıyoruz. Mevcut siyasi liderler, aşırı sağcıların etkisinde kalıyor. Biz ise bu ülkenin sorunlarından kimlerin sorumlu olduğunu açıkça dile getiriyoruz. Diğer partiler bölmeye devam ederken, biz Jan van Aken ile çalışan insanları bir araya getirmeyi hedefliyoruz; ister burada doğmuş olsunlar ister sonradan toplumumuzun bir parçası olmuş olsunlar. Onunla birlikte, barınma, sağlık ve çalışma alanlarındaki acil sorunları gündemin merkezine taşıyacağız. Birlikte başarılara imza atmayı dört gözle bekliyoruz!" dedi.

Sol Parti’nin genel başkanlık seçimi, 18-20 Ekim 2024 tarihlerinde Halle'de yapılacak olan parti kongresinde gerçekleştirilecek.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —