Tarih: 30.08.2024 12:11

Lenf Kanserini Yenen Müzik Aşığı!

Facebook Twitter Linked-in

Belçika’da kurduğu orkestrasıyla eğlence sektöründe tanınan Salih Soyutürk, yakalandığı lenf bezi kanserini müzik terapisiyle yendi. “Maria Midellares Gent” hastanesinde tedavi gören sanatçı, hastalığı süresince düzenli spor yaparak bağışıklık sistemini güçlendirdi ve müzikten asla vazgeçmedi. Salih, “Aşırı terleme sonrası boynumdaki şişliği fark ettim ve biyopsi sonrası lenf bezi kanseri olduğumu öğrendim. Kemoterapi sırasında spor yaparak ve moral veren müzikler dinleyerek kendimi motive ettim. Şükürler olsun, 6 ayda bu hastalığı yendim.” dedi.

Müziğe olan tutkusu çocuk yaşlarda ailesinden gelen Salih, babası Fakı Ozan Avare ile 11 yaşından beri sahnelerde. Aslen Afyon Emirdağlı olan sanatçı, hastalık sürecinde yazdığı “Kahır” isimli bestesi başta olmak üzere, “Taze Karlar”, “Dikenli Bahçeye Giremeyenler”, “Yeşil İpek” ve “Elmalı” adlı eserlerinden oluşan ilk albümünü ünlü aranjör ve prodüktör Hatem Tutkus ile tamamladı.

Murat Aygör yönetmenliğinde “Taze Karlar” ve “Dikenli Bahçeye Giremeyenler” türkülerine iki klip birden çeken Salih, “Türkülerin orijinal hallerini bozmadan, terapi modunda farklı bir soundla işledik. Bana şifa ve moral veren bu müzikler umarım tüm müzikseverlere ve hastalara da moral verir.” ifadelerini kullandı.

Şu sıralar dijital platformlarda klipleriyle yerini alan sanatçı, sporcu fiziğiyle ve vücut geliştirme alanında 140 kg barfix rekoruyla da dikkat çekiyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —