Tarih: 05.09.2024 12:40

"Mehmet Yıldız'dan Sert Tepki: Solingen Saldırısını Mülteci Karşıtı Propaganda İçin Kullanmak Toplumu Bölüyor"

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Parlamentosu oturumunda mülteci politikaları tartışıldı.Oturumda  Solingen'deki terör saldırısını fırsat bilerek mülteciler aleyhinde propaganda yapılmasına sert tepki gösteren bağımsız milletvekili Mehmet Yıldız, "Bu saldırıyı kullanarak mültecilere karşı düşmanlık yaratanlar, toplumu bölmeye çalışıyor. Mültecileri suçlu olarak damgalamak yerine, göçün nedenleri ve politikanın bu konudaki sorumluluğu ele alınmalıdır. Dünya genelinde milyonlarca insan savaş, yoksulluk ve baskılar nedeniyle göç etmek zorunda kalıyor, ancak Avrupa kendini kapatıyor. Son yıllarda Akdeniz'de 70 binden fazla insan boğularak hayatını kaybetti," dedi.

Yıldız, CDU'yu da eleştirerek, "Merkel hükümeti döneminde silah ihracatlarıyla savaşlar körüklendi. Şimdi ise mültecileri kurtarıyormuş gibi bir rol üstleniyorlar. Mültecilerin toplumla bütünleşmesi için dil kursları ve iş imkanları sunulmalı, ancak bunun yerine onları büyük yurtlarda izole ediyorlar," şeklinde konuştu.

Yıldız, göçmen krizinin köklü sebepleri üzerine eğilmek gerektiğini belirterek, silah ihracatlarının durdurulması, çevre tahribatının engellenmesi ve küresel sömürüye son verilmesi gerektiğini vurguladı. "Hiç kimse, yaşayabileceği bir ülkede doğup büyüdüğü yeri terk etmek istemez. Mültecilerle mücadele etmek yerine, savaşlar ve yoksulluğa yol açan politikalarla mücadele edilmelidir," ifadelerini kullandı.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —