MSC Liman Anlaşması Durdurulmalı

Hamburg Limanı'nın %49,9'unun MSC'ye satılması planına karşı geniş çaplı tepkiler büyüyor! Halk, sendikalar ve işçiler bu satışa karşı durarak limanın özelleştirilmesini ve Hamburg’un kontrol kaybını engellemek için harekete geçti

Hamburg 10.07.2024 13:53:00 0
MSC Liman Anlaşması Durdurulmalı

 

Hamburg Limanı'nın %49,9'unun MSC'ye satılması planına karşı geniş çaplı tepkiler büyüyor! Halk, sendikalar ve işçiler bu satışa karşı durarak limanın özelleştirilmesini ve Hamburg’un kontrol kaybını engellemek için harekete geçti.

Bağımsız Hamburg Meclis Üyesi Martin Dolzer, bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak anlaşmanın durdurulması gerektiğini vurguladı. Dolzer, "Futbolda 0:35 kaybeden bir takımın taktiklerini gözden geçirmesi gerekir. Aynı durum, kamuoyunun açıkça karşı çıktığı bir anlaşma için de geçerlidir. Hamburg halkının 35 konuşmacısının tamamı, kamuya açık bir oturumda MSC ile yapılması planlanan anlaşmanın durdurulmasını talep ettiğinde, bu planlar değiştirilmelidir. Bu özellikle, sendikalar, ilgili işçiler ve hatta hükümet partilerinin kendi üyeleri tarafından gelen eleştiriler göz önüne alındığında geçerlidir. Büyük hisselerin satışı Hamburg’a zarar verir," dedi.

Dolzer, liman anlaşmasının kısa vadeli, yalnızca işletme odaklı düşüncelerle yapılmak istendiğini belirtti: "Mülk sahipliği modeline benzer şekilde, MSC ile yapılan bu anlaşma da kısa vadeli kazançlar uğruna gerçekleştiriliyor. Ancak, uzun vadeli perspektifler için bu tür bir yaklaşım felaket olur. Kısa vadede bütçeye biraz para girebilir, ancak uzun vadede hem ekonomik hem de şehir ve toplumun gelişimi açısından büyük kayıplar yaşanır. Kamu hizmetleri ve şehir gelişimi kamu mülkiyetinde kalmalıdır. Özelleştirme ve Hamburg’un mülklerinin satışına hayır diyoruz."

Dolzer ayrıca, halkın ve işçilerin tepkilerine rağmen anlaşmanın sürdürülmesinin toplumsal hayal kırıklığını artıracağını ve bunun da sağcı popülistlerin yükselmesine zemin hazırlayacağını ifade etti. Senatonun, Hamburg Limanı'nın önümüzdeki 10-20 yıl içinde endüstriyel bir limandan, ticaret, kültür ve turizm merkezine dönüşeceği gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini belirtti.

Dolzer, "Diğer limanlarla rekabet yerine işbirliği arayışında olunmalıdır. Şu anda MSC gibi kâr odaklı, şeffaf olmayan iş uygulamaları olan bir şirket, şehir gelişimi, liman arazilerinin kullanımı ve Elbe'nin derinleştirilmesi gibi konularda söz sahibi olursa, yüksek su baskınları ve oksijen yetersizliği gibi olumsuz etkiler kaçınılmaz olacaktır. Özelleştirmeler, kısa vadeli yeni sermaye sağlasa da uzun vadede iş kayıpları, çalışma haklarının azalması ve kamu hizmetleri ile çevre koruma üzerindeki kontrolün kaybına yol açar," dedi.

Hamburg Limanı'nın iyi düşünülmüş bir konseptle çekici ve başarılı bir dönüşüm örneği olabileceğini vurgulayan Dolzer, "MSC anlaşmasının durdurulması ve geniş çaplı bir kamuoyu tartışması gereklidir. Böyle bir liman, artık askeri malzemelerin taşınmadığı bir sivil liman olmalıdır. Bugünün dünyasında, askeri malzemeler yerine çevre teknolojileri, tıbbi cihazlar ve yenilikçi enerji üretimi geliştirilip ticareti yapılmalıdır," diyerek sözlerini tamamladı.

 

www.gazetehamburg.com

Avrupa’da Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldılar: Mağdurlar Kanal Avrupa’ya Konuştu

HSV verweigert türkischen Medien die Akkreditierung – Gazete Hamburg seit drei Jahren abgelehnt

HSV’den Türk Medyasına Akredit Engeli: Gazete Hamburg’un Başvuruları 3 Yıldır Reddediliyor

Levent Çukur Dünya Boks Tarihine Geçti: Türk Profesyonel Boksunun İlk Orta Hakemi

Allegro Türk Müzik Korosu’ndan Muhteşem Konser

Hamburg-Neugraben-Fischbek’te 28 Yaşındaki Ruben Lennart Benthin İçin Kayıp Alarmı

Modanın Kalbi Bursa’da Attı: Bursa Fashion Week 8 Görkemli Defilelerle Tamamlandı

Hamburg’un Yeni Doğa Müzesi Elbtower’a Taşınıyor

St. Pauli, Hoffenheim Karşısında Dağıldı: İkinci Yarıda Gelen Goller Mağlubiyeti Getirdi

Gülperi Öztürk’ten Yüreklere Dokunan Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür'

Bundesliga'da Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yendi

Hamburg’da Gençler İçin Kaçırılan Fırsat: Kamu Kurumlarında Staj Olanakları Yok Denilecek Kadar Az

Rendsburg’da 13 Yaşındaki Lotta Marie K. Kayıp

Almanya'da İsrail'i eleştiren siyasetçi Tödehofer'in dijital cihazlarına el konuldu

Eyaletlerden Daha Etkili Şiddet Koruma Yasası Teklifi

Hamburg ve Bölge Şirketlerinden Çevreye Duyarlı Adım: 8 Kuruluş ÖKOPROFIT Ödülü Aldı

Benzin Fiyatlarına Günlük Zam Sınırı Gündemde

Hannover Polisi, Cep Telefonu Gaspçısını Arıyor: Fotoğraflar Yayınlandı

“Hamburg Matematikte Almanya’nın Zirvesinde”

Lübeck’te Sahte Şehir Logolu Etiketler Ortaya Çıktı

Hamburg’da Yeraltı Tuvalet Projesi İptal Edildi

Hamburg-Nord’da Kültürel Dayanışmaya Darbe: Özel Fon Tehlikede

Kiel’de Yeşiller Adayı Samet Yılmaz Hakkında İddialar: SPD’den Açıklama Talebi

Samet Akdağ “Canımsın” ile Halay Ritmi Getirdi

ENEX 2025 Genel Kurulu Hamburg’da Gerçekleşecek

Hamburg Sosyal Mahkemesi’nin Yeni Başkanı Dr. Barbara Hohnholz Oldu

Hamburg’un “Yeşil Yapılar Ödülü” Sahiplerini Buldu

Toplum İçin Çalışan Gençler Ödüllendirildi

Hamburg’da Taksi Ücretlerinde Yeni Dönem: Esnek Fiyat Denemesi Başlıyor

Hamburg Senatosu Elbtower İçin 595 Milyon Euro Kamu Kaynağı Ayırıyor

Yükleniyor

Avrupa’da Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldılar: Mağdurlar Kanal Avrupa’ya Konuştu

HSV verweigert türkischen Medien die Akkreditierung – Gazete Hamburg seit drei Jahren abgelehnt

HSV’den Türk Medyasına Akredit Engeli: Gazete Hamburg’un Başvuruları 3 Yıldır Reddediliyor

Levent Çukur Dünya Boks Tarihine Geçti: Türk Profesyonel Boksunun İlk Orta Hakemi

Allegro Türk Müzik Korosu’ndan Muhteşem Konser

Hamburg-Neugraben-Fischbek’te 28 Yaşındaki Ruben Lennart Benthin İçin Kayıp Alarmı

  • Salı 22.9 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.8 ° / 14.5 ° false
  • Perşembe 22.9 ° / 16.2 ° Güneşli