Tarih: 05.09.2024 18:12

Münih’te İsrail Konsolosluğu Yakınlarında Terör Saldırı Girişimi: Polis Saldırganı Vurdu

Facebook Twitter Linked-in

Almanya'nın Münih kentinde İsrail Başkonsolosluğu yakınlarında bir kişi, uzun namlulu silahla polis memurlarına ateş açtıktan sonra vurularak etkisiz hale getirildi. Polis ve Münih Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 18 yaşındaki saldırganın İsrail Başkonsolosluğu'nu hedef alarak bir terör saldırısı girişiminde bulunduğu düşünülüyor.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, olayın 1972 Münih Olimpiyatları’nda yaşanan terör saldırısının yıl dönümüne yakın bir zamanda gerçekleşmesine dikkat çekerek, İsrail Başkonsolosluğu'na yönelik bir saldırı planı ihtimalinin dışlanamayacağını ifade etti.

Saldırganın Avusturya vatandaşı olduğu ve Bosna kökenli olduğu belirtilirken, Avusturya yetkililerinin daha önce bu kişiyi radikal İslamcı bağlantılarından dolayı takip ettiği bildirildi. Avusturya basınında yer alan bilgilere göre, saldırganın geçtiğimiz yıl terör örgütü üyesi olma şüphesiyle soruşturulduğu ancak bu soruşturmanın delil yetersizliği nedeniyle kapatıldığı aktarıldı.

Olay sonrası İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog, Münih'teki saldırıyı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, Alman güvenlik güçlerine hızlı müdahalelerinden dolayı teşekkür etti. Terörle mücadelede Almanya ile birlikte güçlü bir duruş sergilediklerini belirtti.

Münih’te, 1972 Olimpiyat Oyunları sırasında Filistinli teröristler İsrailli sporculara saldırı düzenleyerek 11 kişiyi öldürmüş, bu olay dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı. Olayın bu yıl dönümüne yakın bir zamanda gerçekleşen saldırı, yetkililerde ciddi endişelere yol açtı.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —