Tarih: 06.09.2024 13:36

Münih'teki Saldırganın' Haiat Tahrir al-Şam' (HTS) Adlı Radikal İslamcı Grupla Bağlantısı Çıktı.

Facebook Twitter Linked-in

Münih'te İsrail Konsolosluğu'na yönelik olduğu iddia edilen saldırı girişimi sonrası, yetkililer olayın arka planını araştırmaya devam ediyor. Münih  polisi, olayla ilgili görüntü ve videoları toplayarak soruşturmayı derinleştiriyor.

Olayda polisle girdiği çatışmada öldürülen 18 yaşındaki Avusturyalı gençle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Salzburg bölgesinden gelen bu gencin, daha önce dini radikalleşme şüphesiyle Avusturya'da soruşturma altında olduğu bildirildi. Güvenlik kaynakları, saldırganın "Haiat Tahrir al-Şam" (HTS) adlı radikal İslamcı grupla bağlantısı olduğunu belirtti.

Bavyera İç İstihbarat Teşkilatı'na göre, HTS 2017 yılında El-Kaide'nin bir kolu ve diğer bazı küçük militan grupların birleşmesiyle oluştu. Ancak, HTS'nin faaliyetlerinin Suriye ile sınırlı olduğu ve Esad rejimini devirmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Bavyera polisi, saldırganın daha önce herhangi bir suça karıştığına dair bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. Avusturya'da ise, 18 yaşındaki gencin geçtiğimiz yıl silah ve patlayıcılarla ilgilenmeye başladığı, bu nedenle silah bulundurma yasağı aldığı ve bu yasağın 2028 yılına kadar geçerli olacağı belirtildi.

Saldırgan, 17 yaşındayken okuldaki arkadaşlarına tehditler savurduğu ve bir kavga olayına karıştığı için yetkililerin dikkatini çekmişti. Telefonunda terör örgütü DEAŞ'a ait propaganda içerikleri bulunduğu kaydedildi. Ancak Salzburg savcılığı bu yılın nisan ayında soruşturmayı kapattı.

Münih'teki saldırı sonrası, gencin Salzburg'daki evinde geniş çaplı bir arama yapıldı ve herhangi bir tehdit unsuru tespit edilmedi.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —