“MÜŞTERİLERİMİZİN MAĞDUR EDİLMEMESİNE ÇALIŞIYORUZ”

Group Sahibi Serkan Olgun: “Finans sektöründe insanlar çok mağdur duruma düşüyor. Müşterilerimizin mağdur edilmemesi için onların sigortasını yapıyoruz, çalıştığımız 400 banka arasında koşulları ona en uygun bankayı seçiyoruz.”

İş Dünyası/Ekonomi 14.06.2023 11:46:00 0
“MÜŞTERİLERİMİZİN MAĞDUR EDİLMEMESİNE ÇALIŞIYORUZ”

 

 

FİBOS Group Sahibi Serkan Olgun’la finans dünyasına yönelik hizmetler, müşterilerin kredi alırken dikkat etmeleri gereken unsurlar ve finans dünyasına ait önemli bilgiler konusunda görüştük. 

FİBOS Group nasıl ve ne zaman kuruldu? 

13 yaşında Almanya’ya geldim. Eğitimimi Almanya’da tamamladım. 10 ayılı aşkın süredir kendi firmamda çalışıyorum. 2012 yılında FİBOS Group’u kurdum. Almanya’nın Hamburg ve Lübeck kentlerinde ofisimiz var. Firmada müşterilerimize sigorta, ticari bireysel banka kredisi ve her türlü emlak hizmeti veriyoruz. Kendi bankalarından ticari kredi alamayan iş insanlarımıza çalıştığımız bankalardan kredi alıyoruz. Kısacası A’dan Z’ye her türlü hizmeti veriyoruz. Emlak konusunda vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda kendilerine Almanya’da ev ve arsa bulabiliyoruz. Ayrıca web tasarımı yapıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız.



Schufa’da kaydı olan müşterilere kredi veriliyor mu?

Müşterilerimize yaklaşık 80 bin euroya kadar bankalardan bireysel kredi sağlıyoruz ancak Almanya’da ekonomik karneleri belirten Schufa’da kaydı olan müşteri 10 bin euronun üzerinde kredi alamıyor. Bununla birlikte Schufa’da kaydı olan müşterilere en fazla 7 bin 500 euroya kadar kredi veren bankalar var. Müşterinin Schufa’da kaydı olmasına karşın 2 bin 500 geliri varsa ve eşi de çalışıyorsa daha yüksek faizli ev kredisi alma olanağı da bulunuyor. 

Kurumunuzu diğer finans kuruluşlarından ayıran özellikleriniz neler? 

Müşterilere bizim verdiğimiz hizmeti herkes vermiyor. Onlara birçok dilde yardımcı oluyoruz. Finans sektöründe insanlar çok mağdur duruma düşüyor. Müşterilerimizin mağdur edilmemesi için onların sigortasını yapıyoruz, çalıştığımız 400 banka arasında koşulları ona en uygun bankayı seçiyoruz. Bu uygulamalar, müşterilerimiz için çok önemli. Müşterilerimiz memnun olduğunda bizde memnun oluyoruz.

Finans hizmetleri için konusunda tavsiyeleriniz var mı?

Vatandaşlar, banka kredisi almak veya ev ve araba başta olmak üzere sigorta yaptırmak için muhakkak bize danışsın, faizi yüksek kredi veren bankaların eline düşmesin. Söz gelimi izin mevsimi geliyor. Vatandaşlar, izin kredisi ihtiyacı duyuyorsa çok az faiz öneren bankalardan yararlansın, pişman olmasın. Onlara banka kredisi aldığında kredi sigortası yaptırmasını öneririm. 

Genç bir iş insanı olarak gençlere tavsiyeleriniz var mı?

Gençlere tavsiyem, beğendiği dalda eğitim görmesi. Bir insan en iyi sigortacı ve en iyi muhasebeci olmayabilir. Gençler, başarılı olacağı alanda bir numara olmak ve en iyisini yapmak için çalışsın.

Adres  : Billstedter Hauptstraße 71, 22111 Hamburg

Telefon :040 28282949

Kiel’de Ortak Kabine: Hamburg ve Schleswig-Holstein Güçlü İşbirliğini Pekiştiriyor

Hamburg’da “Komşuluk Parkı” Genişletiliyor: Rot-Grün Koalisyonundan Yeni Hamle

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: Kalk Ekibi Bir Dizi Madde Ele Geçirdi

Tevfik Şendöl’e Gazetecilik Ödülü

Hamburg’da Ücretsiz Öğrenci Bileti Büyük İlgi Gördü

Hannover’de Katolik Kreşlerine Destek Güçlendirildi: Yeni Anlaşma 2029’a Kadar Geçerli

FC St. Pauli, Forvet Hattını Güçlendirdi: Andréas Hountondji Sezonluk Kiralandı

Kühne Operası: Tartışmalı Geçmişe Sahip Zehirli Bir Hediye

Tüketicinin Sesi Hamburg’da Yükseliyor: 120 Bin Kişi Danışmanlık Aldı

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nden Coşkulu Yaz Şenliği: “Yaza Merhaba Festivali”

Hamburg Türk Öğretmenler Derneği’nden Kota Uygulamasına Tepki: “Her Çocuk Eşit Eğitim Hakkına Sahiptir”

Hamburg, 2025 Avrupa’nın “Ağaçlar Şehri” Seçildi

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

Yükleniyor

Kiel’de Ortak Kabine: Hamburg ve Schleswig-Holstein Güçlü İşbirliğini Pekiştiriyor

Hamburg’da “Komşuluk Parkı” Genişletiliyor: Rot-Grün Koalisyonundan Yeni Hamle

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: Kalk Ekibi Bir Dizi Madde Ele Geçirdi

Tevfik Şendöl’e Gazetecilik Ödülü

Hamburg’da Ücretsiz Öğrenci Bileti Büyük İlgi Gördü

Hannover’de Katolik Kreşlerine Destek Güçlendirildi: Yeni Anlaşma 2029’a Kadar Geçerli

  • Çarşamba 39.5 ° / 25.9 ° Güneşli
  • Perşembe 39.8 ° / 26.6 ° Güneşli
  • Cuma 41.3 ° / 28.3 ° Güneşli