Tarih: 15.09.2024 16:34

Okul'da Telefon Yasağı Öğrencilerin Mutluluğunu Artırıyor.

Facebook Twitter Linked-in

Okullarda akıllı telefonların yasaklanmasının öğrencilerin refahını artırdığı ortaya çıktı. Augsburg Üniversitesi’nde Okul Pedagojisi Profesörü Klaus Zierer'in yaptığı bir inceleme çalışmasına göre, bu yasakların öğrenciler üzerinde olumlu etkileri var.

"Okullarda akıllı telefon yasağı olduğunda öğrencilerin kendilerini daha iyi hissettikleri ve okula daha severek gittikleri görülüyor," diyen Zierer, çocukların teneffüslerde daha fazla sohbet ettiğini ve oyun oynadığını belirtti. "Telefon yasağı, okulu bir nevi güvenli bir alan haline getiriyor."

Zierer, çocukların akıllı telefonlarla meşgul olduklarında sosyal medyaya dahil olduklarını ve bu durumun siber zorbalık gibi olumsuz davranışların okul ortamına taşınmasına sebep olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu yasakların derslerde dikkati dağıtan unsurları azalttığı için öğrenme performansına da katkıda bulunduğu düşünülüyor.

Araştırma, Norveç, İspanya, Çekya, İngiltere ve İsveç’te yapılan beş farklı çalışmayı inceliyor. Ancak Zierer, bu yasakların sadece katı kurallar olmaması gerektiğini, özellikle öğrenciler büyüdükçe onların sorumluluk ve medya okuryazarlığının da güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —