Tarih: 09.07.2024 12:28

Oliver Schacht, Life Science Nord'un Yeni Genel Müdürü Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg ve Schleswig-Holstein'in endüstriyel sağlık ekonomisi için sınır ötesi küme yönetim ajansı olan Life Science Nord (LSN), Eylül 2024 itibarıyla yeni bir yönetimle faaliyetlerine devam edecek.

Oliver Schacht, Life Science Nord Management GmbH’nin genel müdürlüğünü devralacak. Önceki genel müdür Jürgen Walkenhorst, geçen yılın sonunda görevinden ayrılmıştı ve Ocak 2024'ten bu yana Maike Honold LSN'nin geçici genel müdürü olarak görev yapıyordu.

Denetim Kurulu Başkanı Andreas Rieckhof, "Hamburg ve Schleswig-Holstein tarafından ortaklaşa desteklenen bu küme mükemmel işler başarıyor. Gelecekteki iş birliğimiz için Bay Schacht ve Life Science Nord ekibine başarılar diliyorum. Kümedeki çeşitli ortaklar, kuzeyin yüksek yenilik gücü ve uluslararası bağlantılar, bu başarı için en iyi koşulları sağlıyor. Life Sciences, bizim için önemli bir gelecek sektörü ve Hamburg ile Schleswig-Holstein'da önemi pandemiden önce de biliniyordu. Bugün, birçok küresel oyuncuyu bu bölgede bir araya getiriyor" dedi.

Oliver Schacht, "Bir girişimci ve dernek temsilcisi olarak, Life Science Nord'u yıllardır tanıyorum. Bu küme, Avrupa'nın önde gelen yaşam bilimleri bölgelerinden biri ve gelecekteki gelişim ve büyüme için harika bir potansiyele sahip. Bu ivmeyi Eylül ayından itibaren Yönetim GmbH ekibi, LSN ortakları ve Schleswig-Holstein ile Hamburg'daki birçok heyecan verici ve motive aktörle birlikte değerlendirmek istiyorum. Son 20 yılın çok iyi çalışmalarını sürdüreceğimize ve üzerine inşa edeceğimize inanıyorum. LSN kümesinin bölgesel etkisini sürdürülebilir bir şekilde güçlendirmek ve genişletmek için yeni yollar keşfetmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Deneyimli ve İyi Bağlantılı Bir Yönetici

Oliver Schacht, LSN'ye deneyimli bir yaşam bilimleri yöneticisi ve Almanya'da ve dünya çapında çok iyi bağlantıları olan bir uzman olarak katılıyor. Schacht, son 26 yılda Curetis ve en son ABD'de OpGen gibi çeşitli şirketlerin CEO'luğunu yaptı. Berlin'de Epigenomics AG'nin kurucu ortağı ve mali işler müdürü, Seattle, ABD'deki Epigenomics, Inc.'in CEO'su olarak görev yaptı. Ayrıca, biyoteknoloji endüstrisinde ve internet ve eğitim alanlarında çeşitli startupların kurucusudur.

Oliver Schacht, 10 yılı aşkın süredir BIO Deutschland yönetim kurulunda yer almakta ve 2019'dan beri başkanlığını yürütmektedir. BIO Deutschland e. V., 2004 yılında kurulan ve modern biyobilimlere dayalı yenilikçi bir ekonomi dalının Almanya'da geliştirilmesini desteklemeyi amaçlayan Alman biyoteknoloji sektörünün derneğidir. Schacht, European School of Business'tan (ESB) Avrupa İşletme Yönetimi diploması ile Cambridge Üniversitesi'nden yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir.

Life Science Nord Hakkında

Life Science Nord, Hamburg ve Schleswig-Holstein için medikal teknoloji, biyoteknoloji ve ilaç alanlarında bölgesel bir sektörel ağdır. Yaklaşık 600 aktör, dört araştırma konsorsiyumu, iki üniversite hastanesi, 14 araştırma kurumu ve sekiz üniversiteye yakınlıktan faydalanmaktadır. Biotech, Pharma, Medizintechnik ve Dijital Sağlık alanlarındaki endüstriyel sağlık ekonomisi ağı, önemli bir yenilik ve ekonomi faktörüdür ve 2004 yılında kurulduğundan bu yana her iki eyaletin de küme politikasının önemli bir unsurudur. Kuzey Almanya'dan küresel sağlık hizmetlerine destek olmayı amaçlamaktadır.

Life Science Nord Management GmbH, küme yönetim ajansıdır. Stratejik projeleri başlatır ve bölgenin yenilikçilik ve rekabet edebilirliğini artırmak için işletmeleri, bilimi ve kurumları destekler. Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletleri, LSN'nin yüzde 40'ına sahiptir ve çalışmalarını mali olarak desteklemektedir.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —