Tarih: 15.10.2024 14:03

Ryanair ve Eurowings Hamburg’da Uçuşlarını Durduruyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Havalimanı’nda planlanan yüzde 9'luk ücret artışı, Ryanair ve Eurowings gibi büyük havayolu şirketlerinin tepkisine yol açtı. Uçuş iptalleri ve operasyonların azaltılmasıyla sonuçlanan bu anlaşmazlık, Condor ve diğer firmaların yaz planlarında önemli değişikliklere neden oldu. Condor, Yunanistan'ın Samos Adası ve İspanya'nın Malaga şehrine olan uçuşlarını tamamen iptal ederken, Kos Adası seferlerini de ciddi şekilde azaltacak. Ayrıca, dört yeni destinasyon programdan çıkarıldı.

Ücret Artışı Havayollarını Zorluyor 

Hamburg Havalimanı'nda 2025 Nisan ayında devreye girmesi planlanan yüzde 9'luk ücret artışı tartışmaların odağında. Bu artışla birlikte, yolcu başına ek 2,30 Euro ücret alınacak. Condor CEO’su Peter Gerber, bu kararı "orantısız ücret artışının kaçınılmaz bir sonucu" olarak değerlendirdi. Ryanair ise operasyonlarını yüzde 60 oranında azaltarak Porto, Malaga, Valencia, Milano, Edinburgh ve Zadar kentlerine olan uçuşları durdurma kararı aldı. Eurowings de benzer bir adım atarak, Hamburg'daki 1.000'den fazla uçuşunu iptal edeceğini açıkladı.

Havalimanı CEO’sundan Tepki 

Hamburg Havalimanı CEO’su Christian Kunsch, yaşanan gelişmelere tepkisini dile getirerek, "Condor'un da bu süreçte açıklama yapması, Hamburg Havalimanı'nın ulusal düzeydeki siyasi çekişmelerin ortasında kaldığını hissettiriyor," dedi. Kunsch, havayolu şirketlerinin bu stratejiyi diğer Alman havalimanlarıyla yapılacak ücret pazarlıklarında güç gösterisi olarak uyguladığını iddia etti.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —