Tarih: 03.07.2024 14:26

Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici'den Çağrı: Türk Vatandaşlığı İçin Başvurun!

Facebook Twitter Linked-in

KRV-Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, Alman vatandaşlığına geçtikleri için Türk vatandaşlığından çıkan yaklaşık 800 bin yurttaşa önemli bir çağrıda bulundu. Eğitimci ve yazar Gemici, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir onurdur. Ülkemizle sosyal, kültürel ve ekonomik bağlarımızı güçlendirmek için bir an önce Türk vatandaşlığı için başvurumuzu yapalım," dedi.

Gemici, Alman Vatandaşlık Reformu Yasası'nın (çifte vatandaşlık) çıkması için uzun yıllar mücadele ettiklerini belirterek, "Çifte vatandaşlığın kıymetini bilmeli; hem Alman vatandaşlığı, hem de Türk vatandaşlığı için başvurumuzu yapmalıyız. Bu sayede sosyal konumumuzu güçlendirebilir ve eşit haklara kavuşabiliriz," ifadelerini kullandı.

Alman vatandaşlığına geçtikleri için Türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kalanlara seslenen Gemici, "Atatürk ve silah arkadaşlarının, şehitlerimizin binbir güçlükle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bizim varlık nedenimizdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir onurdur. Türkiye varsa biz de varız," dedi.

Gemici, Türk vatandaşlığını yeniden almanın Almanya'daki yurttaşların ülke ile bağlarını güçlendireceğini, haklarını güvence altına alacağını ve işlerini kolaylaştıracağını belirtti. Ayrıca, CDU lideri Friedrich Merz'in çifte vatandaşlık yasasını iptal edeceğine yönelik açıklamalarını eleştirerek, bunun gerçeklerden uzak ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gemici, "Türkiye’de yaşanan bazı olumsuz tablolar kimsenin moralini bozmamalıdır. Ülkemiz mutlaka aydınlık günlere kavuşacaktır," diyerek, Almanya'da yaşayan yurttaşların Türkiye ile sosyal, kültürel ve ekonomik bağlarının daha da güçleneceğini vurguladı.

Başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgi veren Gemici, konsolosluk yetkililerinin en hızlı ve kaliteli hizmeti sunmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, başvuru sürecindeki önemli detayları paylaştı ve Türk vatandaşlığını yeniden almak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken noktaları sıraladı.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —