Tarih: 26.09.2024 14:30

"Senatör Claudia Bernhard: 'Kürtaj, Ceza Kanununa Ait Değil!'"

Facebook Twitter Linked-in

28 Eylül 2024’te gerçekleşecek olan Safe Abortion Day, kürtaj konusunu bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıyor. Toplumda kürtaj halen bir tabu olarak görülmekte ve bu işlemi gerçekleştiren doktorlar kriminalize edilmektedir. Bremen Sağlık, Kadın ve Tüketici Koruma Senatörü Claudia Bernhard, kürtajın ilk 12 haftası için bir "fristenlösung" (süre sınırı düzenlemesi) talep ederek, hükümete acil bir reform çağrısında bulundu.

Bernhard, "Kürtajların ilk 12 hafta içinde cezalandırılmaması gerektiğine inanıyorum. Kadınların üreme haklarını koruyabilmeleri için, kendi bedenleri hakkında özgürce karar verebilmelidirler," dedi.

Bu talep, Haziran 2024’te Kadın ve Eşitlik Bakanları Konferansı’nda da karara bağlanmış ve Alman hükümetinden acil bir reform süreci başlatılması istenmişti. Bernhard, kürtajların toplumsal damgalanmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek, Fransa’nın bu yıl kürtajı anayasal bir hak olarak tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlattı.

Safe Abortion Day, dünya genelinde 1990 yılından bu yana her yıl 28 Eylül’de kutlanıyor ve kürtajın toplumda daha kabul edilebilir bir konu haline gelmesini amaçlıyor. Almanya’da kürtaj hâlâ bir suç unsuru olarak değerlendirilirken, bu durum kadınların üreme hakları konusundaki mücadeleyi zora sokuyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —