Tarih: 24.06.2024 13:27

Shakespeare Komedyasını İzlediler

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz tarafından, şehrin özel tiyatrolarından Ernst Deutsch Tiyatrosu ile iş birliği halinde düzenlenen tiyatro akşamında William Shakespeare’in "Bir Yaz Gecesi Rüyası" komedyası izlendi.

Kendisi gibi Eyalet Parlamentosu Milletvekili olan, Ernst Deutsch Tiyatrosunun sahibi ve Genel Sanat Yönetmeni İsabella Vértes-Schütter’in verdiği 200’den fazla ücretsiz bileti çeşitli kanallardan Türkiye kökenli tiyatroseverlere dağıtan Güngör Yılmaz, “İlgi beklediğimizin çok üstünde oldu. Biletler çabuk tükendi. Hamburgluların şehrin kültür mekanlarını tanımalarına ve aynı zamanda bu mekanların yeni kitleler kazanmalarına destek olmak istiyoruz. İsabella Vértes-Schütter ile daha sıkça bu tip tiyatro akşamları düzenleyeceğiz“ diye konuştu.

Almanya’nın en büyük özel tiyatrosu Yılda ortalama 200 bin izleyicisi ve 743 kişilik salonu ile Almanya’nın en büyük özel tiyatrosu olan Ernst Deutsch Tiyatrosundaki oyun izleyicilere keyif verdi. Shakespeare’in 1594/95 yıllarında yazdığı komedi tarzındaki, ana teması aşk ve evlilik olan ve antik Yunanistan’da geçen "Bir Yaz Gecesi Rüyası" oyunu, aynı zamanda Shakespeare’in tüm dünyada en çok sahnelenen oyunlarından biri.

Mona Kraushaar’ın yönettiği, Katrin Kersten’in sahne düzenini, Nini von Selzam’ın kostümleri hazırladığı, müziği Albrecht Ziepert’in derlediği oyunda, rolleri Alina Danko, Anatol Käbisch, Anne Kulbatzki, Luis Quintana ve Marie Scharf paylaştılar.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —