Tarih: 23.04.2024 13:56

Türk Öğrencileri "alle für EINE WELT für alle" Gelişim Politikası Okul Yarışmasında Ödüle Layık Görüldü

Facebook Twitter Linked-in

33.000'den fazla öğrencinin 573 farklı projeyle katıldığı "alle für EINE WELT für alle" okul yarışmasının sonuçları açıklandı. Hamburg'dan gelen öğrenciler, bu yarışmada başarılı projelerle öne çıkarak ödüllendirildi. Ödül töreni 18 Haziran 2024 tarihinde Berlin'de düzenlenecek ve tören, canlı yayınla izleyicilere sunulacak.

Yarışmanın ana jürisi, katılan projelerin genel kalitesinin ve içeriğin yüksekliğinin altını çizdi. Öğrenciler, podcast'lerden videolara ve sanat projelerine kadar birçok farklı platformda gelişim politikalarıyla ilgili konuları ele aldı.

Hamburg'dan gelen öğrenciler, yarışmanın bu yılki teması olan "Globaler Kurswechsel: Sei du selbst die Veränderung!" (Küresel Değişim: Sen Değişimi Kendin Ol) başlığı altında kendi özgün projelerini sunarak jüriyi etkilemeyi başardılar.

Yarışmanın bu yılki yeniliklerinden biri de, her bir federal eyaletin kendi ödüllerini verecek olması. Bu, daha önce sadece federal düzeyde ödüllerin verildiği bir uygulamaydı.

Engagement Global gGmbH tarafından, Bundesentwicklungsministerium ve Bundespräsident'in himayesinde gerçekleştirilen yarışma, öğrencilere küresel gelişim konularında farkındalık kazandırmayı ve onları bu konularda aktif olmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —