Tarih: 12.10.2024 11:48

'UKE'de Dijital Dönüşüm: Yapay Zeka Destekli Sağlık Hizmetleri Tanıtıldı'

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg-Eppendorf Üniversitesi Hastanesi (UKE), sağlık hizmetlerinde dijitalleşme ve yapay zeka kullanımını artırmaya yönelik yeni projelerini tanıttı. Bilim Senatörü Katharina Fegebank, hastaneyi ziyaret ederek, doktor raporlarının oluşturulmasını kolaylaştıran yapay zeka uygulamalarını, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların tedavisini optimize eden akıllı cihazları ve yeni nesil dijital ameliyathaneleri inceledi.

Fegebank, yapay zekanın sağlık sektöründe büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, "UKE, yapay zeka ile doktorların ve sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırarak modern tıbbi altyapının gelişimine öncülük ediyor," dedi. UKE'nin tıbbi direktörü Prof. Dr. Christian Gerloff ise, "Dijitalleşme, tıbbın temel bir parçası haline geldi. Hasta bakımını iyileştirmek için yapay zeka tabanlı asistan sistemler üzerinde çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

UKE'de ayrıca, doktor raporlarının yazımında kullanılan "ARGO Clinical Letters" adlı bir yapay zeka uygulaması hizmete sunuldu. Parkinson hastaları için geliştirilen akıllı araçlar ise, gün içindeki motor ve psikolojik semptom değişikliklerini tespit ederek tedavi sürecini iyileştirmeyi hedefliyor. Martini-Klinik'te kurulan dijital ameliyathaneler ise operasyonlar sırasında tüm verilerin entegre edilmesini sağlayarak, hem eğitim hem de kalite kontrol amaçlarıyla canlı yayın ve kayıt imkânı sunuyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —